Ska mitt barn ha en TV på sitt rum?

Som med de flesta barnuppfostran ämnen finns det olika åsikter om huruvida ett barn ska ha en tv i sitt rum. En del människor tror att det finns mycket att oroa sig för när det kommer till TV-apparater i barnrum, medan andra är kraftigt emot det, och vissa har en mitt-of-the-road synvinkel. Trots dessa olika åsikter, många människor känner igen att det finns åtminstone ett visst värde i TV för barn, bland annat en mängd utbildningar. Men precis som många fortfarande osäker på var att dra gränsen.

De som är emot TV-apparater i rummen för barn anges ofta isolering som en primär negativ. De menar att ett barn med en TV på sitt rum kommer att spendera mindre tid att interagera med sin familj. Detta kan leda till mindre av en känsla av att vara nära och ansluten till resten av familjen. Även föräldrar har mindre kontroll över vad ett barn åsikter om han kan ta och titta visar i privatlivet för sitt eget rum. Eftersom några av de program som finns på både vanliga och kabel-tv, kan detta vara mycket oroväckande.

En annan mycket påtaglig oro är kopplingen mellan för mycket TV-program och barnfetma. Ett barn, som tittar på tv, visas inte spelar, eller på annat sätt bränna betydande kalorier. Om barnet får mellanmål i sitt rum medan du tittar på tv, han kunde packa om extra pounds med tiden. När du anser att fetma är förknippade med en rad allvarliga hälsoproblem, som ger ett barn med sin egen TV får inte vara någon bra idé.

En del föräldrar oroar sig för att barn med tv-apparater i sina rum kan koncentrera mindre om läxor och studier. Läsa för underhållning och kreativa sysselsättningar kan skjutas åt sidan för favorit TV-program. Dessutom kan en del barn är uppe sent titta på bröstet röret istället för att få välbehövlig vila. Om föräldrarna sover i sina rum, de kan vara helt omedveten om att detta händer.

Trots de argument mot att placera en TV i ett barns rum, många föräldrar känner att det finns lite att inga problem med att göra det. En del föräldrar känner att göra regler för TV-tittande och att hävda dem är tillräckligt. De litar på sina barn att följa dessa regler när de inte kan kontrollera dem. Vissa använder också speciella, lösenordsskyddade teknik för att begränsa vad deras barn kan titta på sin personliga TV-apparater, även begränsa den tid titta på TV kan vara svårare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.