I USA, vad är några rättigheter för hyresgäster?

hyresgäster av lägenheter eller villor är ofta inte medvetna om de grundläggande rättigheterna för hyresgäster. Dessa kan variera från land till land, men de flesta stater har flera rättigheter gemensamt. Hyresvärd kränkning av rätten till hyresgäster kan ibland vara en utmaning att ändra. Det är första viktigt att känna till lagar som är tillämpliga för dig och din typ av bostad. Också, dokumentera eventuella överträdelser skriftligt är oerhört viktigt.

Enligt de flesta statliga koder, är ett av de mest odiskutabla rättigheter hyresgäster rätten till privatliv. Förutom i en nödsituation eller nedläggning av en fastighet, kan en hyresvärd inte ange din egendom utan föregående anmälan, vanligtvis minst 24 timmar. En hyresvärd är inte tillåtet att ange din egendom utan en uppsägning, och skulle begå inbrott genom att göra det.

Men tillsammans med denna rätt kommer ditt ansvar att ge hyresvärden tillträde till fastigheten, bör han eller hon i god tid underrätta. I de flesta fall är detta ganska informell. Hyresvärden samtal och säger att han behöver komma fastställa VVS, och du är där för att låta honom i. Hyresvärden kan komma in i fastigheten när du inte är hemma, med 24 timmars varsel.

En annan av de grundläggande rättigheterna för hyresgäster är tillgång till en skadegörarfria hem. Detta innebär att din lägenhet eller hem bör stå klart för kackerlackor, loppor, gnagare, eller myror innan du ockuperar egendom. Vidare måste hyresvärden fortsätta att förse dig med en sjukdomsfria hem om du eller ditt djur är ansvariga för införandet av nya skadegörare genom husdjur. Vanligtvis människor som har husdjur kan inte kräva att deras hyresvärd att behålla sina hem utan loppor, till exempel.

Grundläggande rättigheter hyresgäster även tillgång till varmt och kallt vatten, och faciliteterna för att ge värme och el. Tekniskt sett är det olagligt i de flesta stater för en hyresvärd att hyra en anläggning som inte ger sådan tillgång. Många länder kräver ytterligare tillgång till matlagningsmöjligheter bland rättigheter hyresgäster. Om uthyraren tillhandahåller brickor, torktumlare, kylskåp eller spisar, måste dessa hållas i gott skick, liksom.

Inte alla hyresvärdar måste betala för värme eller elektricitet som en del av rättigheterna för hyresgäster. Beslutet om vem som gör denna betalning tenderar att vara skrivna på någon hyres-eller leasingavtal. Men om fastighetsägaren inte betalar för dessa saker, då han inte kan stänga av dem om personen bakom i hyra. Han kan emellertid utfärda vräkning meddelanden nästan omedelbart om en person inte betalar alla sina förfallna hyran.

I lägenheter, rättigheterna för hyresgäster även tillgång till sopor anläggningar. Dessa måste upprätthållas på lämpligt sätt och tillgängliga. Vidare måste alla gemensamma utrymmen hållas rena, säkra och i gott skick. Ytterligare rättigheter hyresgäster inkluderar förmågan att stämma hyresvärden bör hyresgästen eller gäster hyresgästen att skadas som en följd av potentiellt farliga områden av fastigheten. Be om en hyresgäst att avstå från denna rätt är olagligt.

Rättigheter för hyresgäster även inbegripa bestämmelser om när reparationer behöver göras. Om till exempel vatten, blir el eller värme tillgänglig, reparationer i allmänhet skall inledas inom 24 timmar anmälan av problemet. Ibland, i nödsituationer, kan reparationer omöjligt förskyllan hyresvärden. Ofta måste dock hyresvärden inleda reparationer nästan direkt efter att ha underrättats. Varje stat bestämmer sin egen riktlinjer om när det är möjligt att undanhålla hyra och betala för reparationer på egen hand, om hyresvärden vägrar att åtgärda fastigheten.

Viktigast är hyresvärdar utestängda från avhysa eller höja hyran för hyresgäster som så begär krävs reparationer. I många stater, måste hyresvärdar ge 60-90 dagar i förväg en höjning i hyra. Men människor som hyra för en månad till månad grunden kan ha större problem att bevisa att en vräkning inte recriminatory, om inte hyresvärden har en tradition av att kränka rättigheterna för hyresgäster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.