Hur väljer jag rätt Septic Tank storlek?

Oavsett om du bygger ett nytt hem eller remodeling en äldre bosättning, är frågan om att ha rätt septitank storlek viktig. Inte alla är medvetna om att dessa tankar finns i olika storlekar. Men att välja en som är för liten för dina behov kan skapa en hel del problem på en kort tid.

För att fastställa vad slamavskiljare storlek du behöver, börja med att ta en titt på genomsnittliga vattenförbrukningen i ditt hem. Detta inkluderar användning för alla funktioner, från bad till matlagning att vattna gräsmattan. En bra tumregel är att välja en septiktank design som klarar att hålla två gånger din genomsnittliga dagliga användning. Allt mindre kommer sannolikt inte att fungera korrekt särskilt länge, vilket leder till en hel del extra kostnad.

En annan metod är att undersöka storleken på bostad. Tanken bakom detta synsätt är att ett större hem sannolikt hus fler människor. Därmed skulle en tre sovrum hem kräver en större slamavskiljare än ett hem med ett sovrum. Det är dock ofta rekommenderas att lägga till ett extra sovrum till formeln, bara för att möjliggöra förmildrande omständigheter, t. ex. underhållande houseguests under en längre tid.

Det utrymme du har tillgängligt för septitank installationen är också en viktig faktor. De flesta tankar är installerade i fram-eller bakgård. Så länge det finns gott om utrymme för både tanken och avlopp fältet kan du gå med någon septiktank storlek du önskar.

I vissa fall kan kommunen kräva att septitank storleken på alla enheter installerade inom sina gränser har en viss kapacitet. Detta innebär att även om två gånger din normal användning är lägre än detta minimikrav bör du ändå gå för tanken storlek som krävs enligt lag. Det är sant att din mindre tank inte framkommit i många år, kan leda till problem när du försöker sälja fastigheten.

Din lokala myndigheter kan också ha bestämmelser som rör installationen av en slamavskiljare storlek inom sina gränser. Till exempel kan du förbjudas från att installera tanken inom ett visst avstånd från din bostad linje. Innan du börjar sökandet efter den perfekta slamavskiljare, se till att du förstår exakt vad du måste göra för att följa lokala normer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.