Hur väljer jag det bästa vegetabiliska frön?

Sommar örtagårdarna är ett angenämt och nyttigt projekt för familjer eller enskilda personer som vill förvandla oanvänd mark till en resurs. Det bästa valet för grönsaksfrön beror på hur stort ett utrymme som finns tillgängligt, vilka typer av grönsaker som odlas bäst i ett visst område, och personliga smak. Det finns många olika sorter av varje slag av vegetabiliska tillgängliga, så trädgårdsmästare bör väga smak och kapacitet tillväxt tillsammans med regionala fördelar.

Tänk storlek och ordning i trädgården. En liten trädgård är inte bidrar till växande stora grönsaker som squash, eftersom dessa marken vinstockar behöver mycket utrymme att växa ut och kommer inte att producera goda frukter om de är inneslutna. Om det är en liten trädgård, överväga att lägga en spaljé att växa klätterväxter uppåt i stället för ut.

Det bästa trädgård har grönsaksfrön som kommer att producera under hela växtsäsongen. Välj några sorter som kommer att blomma i början, mitten och slutet av sommaren och ett fåtal som kommer att falla grönsaker. Till exempel producerar gröna bönor startar i början av sommaren under hela säsongen, majs i mitten till slutet av sommaren och squash eller pumpa på hösten. En trädgård är en hel del arbete, och de flesta vill inte att skörda frukterna i en och samma skörd och göras.

Det finns en mängd olika sätt att köpa frön. Vem som helst kan gå in i ett hem och trädgård centrum eller stormarknad och hitta frö paket tillgängliga från det att våren är först i luften. Dessa paket förenklar processen genom att tillhandahålla information som bästa tiden att plantera för en viss region, förväntad skörd datum och instruktioner för plantering. Dessa instruktioner kommer i allmänhet att berätta hur långt ifrån varandra att så frön och hur många att placera i ett hål.

Lokala bönder kan ge några av de bästa frön för ett visst område. De har den erfarenhet och know-how till bara växt de mest produktiva anläggningar för deras speciella plats. Många bönder som kör vägkanten eller på gården står också säljer grönsaksfrön till intresserade köpare som begär detta.

För dem som gillar den sorten, släktklenod grönsaksfrön är vägen att gå. Arvegods är köksväxter som har funnits i 50 år och bevaras av hängivna odlare. De producerar stora identiska plantor från frö och sorter erbjudande som inte finns i snabbköpet. De betraktas i små producenter som några av de mest välsmakande anläggningar på marknaden.

Många stora odlare ge arvegods i utsäde paket, men att hitta de mest ovanliga typerna trädgårdsodlare vända sig till dem som är specialiserade på arvegods. Dessa organisationer brukar kallas ett "frö börser. " Vissa börser är online, medan andra har odlarnas konventioner där grönsaksfrön kan utbytas eller köpas. Att hitta sällsynta arvegods är en säker eld sätt att odla grönsaker att grannarna inte kommer att ha!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.