Hur väljer jag det bästa inomhus krukväxter?

Även utan en utomhus utrymme är det fullt möjligt att odla en trädgård inomhus. Oavsett om blommor, ormbunkar, eller kaktusar är att föredra, taket är gränsen med inomhus krukväxter. Välja inomhus krukväxter kommer till stor del vara beroende av det tillgängliga utrymmet och livsstil trädgårdsmästaren. Med lite förutseende kan hela hemmet vara dekorerad i jublande inomhus växter.

Avgöra hur mycket ljus som finns kan vara den första beaktande när man väljer inomhus krukväxter. Alla växter kräver en viss solljus för att växa, men några är skugga älskare medan andra behöver flera timmars starkt ljus varje dag. Tillbringa några dagar observerar fönster och takfönster för att avgöra hur mycket direkt ljus strålar igenom och vilken tid på dagen. De flesta växter har information om hur mycket ljus som behövs, så välj detta. Om plantor ser lite hängande eller inte växer, överväga att placera dem på verandan eller i direkt solljus under en kort tid varje dag för att stimulera deras tillväxt.

Alla har ett pressat schema, och få människor har tid eller kompetens att vara en heltid trädgårdsmästare. När du väljer krukväxter, överväga hur mycket tid de kräver och hur konsekvent ditt schema är. Vissa växter kräver en konstant nivå av pH och fukt, och kan behöva vattnas vid vissa tider på dagen. För den verkligt upptaget eller glömsk, kom ihåg: kaktusar kan leva flera veckor utan vatten, och gå bra med sydvästra och modern inredning.

Växter är komplicerade, levande och många har komplexa försvarsmekanismer såsom giftiga blad och bär. Om huset besöks av husdjur och små barn kan snack om någonting finns, undvika att välja inomhus krukväxter som kan orsaka skada. När du köper växter, titta noggrant för någon gift varningar och samråda plantskola eller trädgård anställda för att ta reda vilka växter som kan vara skadliga för casual Nibbler.

När du planerar en inomhus trädgård i en liten ort, försök tänka på växter som du skulle om lampor och armaturer. Träd som gummi växter är som golv lampor, och kommer att behöva sitta på golvet. Avslutande vinstockar och ormbunkar, å andra sidan, kan vara som ljuskronor och hänger ner från taket i korgar. Välja inomhus krukväxter som skapar olika plantering nivåer kommer att möjliggöra ett effektivt utnyttjande av rymden samt att ge en nyanserad och lager look.

Kom ihåg att samtidigt välja inomhus krukväxter är om att uttrycka personlig smak, är det också om att ha rum fulla med blomstrande växter i stället för prålig blommor som har av misstag dödats. Genom att välja beroende på kompetens trädgårdsmästare och kapaciteten hos rymden, en frisk, kan givmilda inomhusodling säkerställas. Från att från början med enkla sorter som suckulenter istället behövande tropiska palmer och ormbunkar kan hjälpa en novis att få färdigheter och självförtroende, samtidigt bibehålla en frisk, grönskande hushåll växter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.