Hur väljer jag det bästa Vintage bestick?

BESTICK gjorts i tidigare epoker kan visuellt intressanta, vackra eller värdefulla. Det finns ett antal saker att tänka på när man köper vintage bestick som kan göra inköp enklare och mer produktivt. Folk bör vara medvetna om att även om sådana bestick kan vara värdefulla, är det också lätt att tas tillvara av skrupelfria köpmän, och innan du köper en dyr bestick som är det lämpligt att höra en referens och /eller en expert som kan verifiera att bestick är verkligen vad det är reklam ska vara.

Definitionen av begreppet "vintage" är lite oklar. Många människor använder den för att hänvisa till saker mellan 100 och 50 år gamla med hänvisning till tanken att de kommer från tidigare epoker, men är ännu inte helt antikviteter. Så skulle till någon i 2104, ett silver uppsättning från 2040 anses vara vintage, medan en uppsättning från 1940 skulle vara en antik. Antikviteter ofta uppfattas vara av större värde på grund av sin ålder, men åldern är inte allt.

Det första du bör tänka på när man köper vintage bestick är om det köps skall samlas in, eller köpas till användas. Om fat kommer att användas, kan folk även vill tänka över om det kommer att läggas vid speciella tillfällen eller om det är avsett att dagligen använda bestick. Mer bräcklig, unik och värdefull bestick kan köpas av samlare, medan sådana bestick kanske inte passar för vanlig användning.

material från vilka bestick görs kan också vara ett problem. Vintage bestick kan göras från ett antal olika metaller förutom plast, trä och andra material. Vissa material kan bära bättre än andra. Trä fat, till exempel, kan bli knäckt och ful, medan bestick med handtag av keramik eller bakelit kan börja spricka och falla sönder med tiden och användning.

Utseendet på årgång bestick är en annan fråga. Samlare kan dras till särskilda estetik, till sällsynthet eller värde, men människor som faktiskt använder bestick kan vara bra att tänka på hur det kommer att se med andra dukningar och tillbehör. Folk kanske också vill undersöka hur lätt det bestick blir att matcha om man ska vara i dagligt bruk eller om det saknas delar. Svårt att matcha uppsättningar kan vara frustrerande för de som gillar deras fat samordnad och fullständig.

Värde kan vara en annan fråga. Värdesätta vintage objekt är svårt. Vissa saker kan bli mycket modern och ganska värdefulla, för att sedan falla i onåd och i stort sett värdelöst. Andra kan betraktas som tidlösa klassiker som kommer att behålla sitt värde. För människor som samlar årgång bestick som är oroliga värde, lönar det sig att forskning tillverkare och trender noga innan man köper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.