Hur väljer jag det bästa Antique bestick?

Välja det bästa antika bestick börjar med dina skäl för att samla in det. Om du hoppas på att köpa en komplett uppsättning av ett mönster, så måste du undvika att affärer som säljer bara lös antika bestick. Om du vill blanda olika mönster, kommer det att kosta dig mindre. De bästa antika bestick källor för att du kan vara så många olika ställen som du kan hitta. Om du är en samlare letar efter de äldsta, mest sällsynta bitar av tallrikar, fat, har du troligen göra en hel del utredande innan man hittar exakt vad du vill köpa.

Den äldsta och mest sällsynta antika bestick kan vara hundra år gamla. För att betraktas som antikt, tallrikar, fat måste normalt sett vara minst 50 till 100 år gamla. Traditionellt har det gått i arv genom generationer av familjer genom de äldsta dotter. Estate försäljning och antikaffärer kan vara bra källor till antika bestick. Alla bestick som görs efter 1830 inte betraktas som värdefullt som silver gjort tidigare, detta datum markerar den tidpunkt då silver börjat massproduceras av maskiner i stället för handgjorda.

Det bästa antika bestick att köpa om du samlar endast för värde är de mest sällsynta mönster som var handgjord före 1830. Det är dock viktigt att göra forskning för att hitta exakt vad bestick anses värdefull. Vissa bitar som uppkommer i en viss tid efter 1830-talet kan vara värt att samla. Till exempel inbördeskriget antika fat från 1860-talet är ofta mycket eftertraktade av samlare.

Om du samlar alla typer av sterling silver antika bestick, är det viktigt att vara säker på att det faktiskt inte försilvrade bestick istället. Vid första ögonkastet och beröring, försilvrade bestick kan visas vara den bästa sterling silver bestick. För att vara säker på att du får vad du betalar för, se till att silver är stämplat med antingen sterling eller 925 . Numret 925 står för 92,5 procent, vilket är den mängd ren silver som sterling bestick bör innehålla. Rent silver ensam är för mjuk för att använda för att skapa redskap, så att den andra 7,5 procent består av en extra metall såsom koppar.

Det bästa, äldsta antika bestick kan innehålla en giftig metall sådan som bly, så du kanske inte vill att faktiskt använda bestick. Tillsats av bly eller andra giftiga metaller påverkar inte värdet av århundraden gamla antika bestick eftersom det var det som vanligt lades till silver vid den tidpunkten. Generellt mer utsmyckade, sällsynta bestick mönster är värda mer än vanligt, vanliga sorter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.