Hur tar jag bort Mold fläckar från kläder?

Mögel är en svamp som trivs på organiskt material, och den visas i en mängd olika former. Vissa formar medvetet odlas, för att göra ost och vissa antibiotika, till exempel. Andra formar är oönskade och dyrka mat, även på disken inne i kylen, eller smort in mattor och kläder. Formar inte fotosyntetiska-Faktum är att många formar ljuskänsliga och kommer att dö i starkt ljus. Eftersom formar kan bildas i flera olika miljöer, fläckar mögel, speciellt på kläder, kan springa fram med irriterande frekvens.

Förebyggande åtgärder är det första steget i hanteringen av mögel fläckar på kläder. Mögel fläckar form när kläder är stänks med mat och får inte bli våt och vänster någonstans varmt och mörkt. När maten spill inträffar är det bäst att rengöra dem omedelbart och tvätta kläder innan mögel och den resulterande fläckar mögel kan bilda. När tvätten är klar, se till att alla kläder är helt torr innan den fällas ihop. Förvara kläder i ett väl ventilerat utrymme, liksom.

Om mögel fläckar har redan i, det finns ett antal åtgärder för att följa. Helst ska mögel fläckar att fångas så snart som möjligt, innan organismen har fått en chans att gräva i. Ta formen färgade kläder utanför och borsta ut det, för att förhindra sporer sprids runt ditt hem. Kläder som lagrats i närheten av mögel färgade kläder bör också tas ut och luftas och torka ned hyllan, lådan eller garderoben där kläder förvaras tillsammans med en mild klorlösning kommer att döda alla sporer flytande i den miljön.

Nästa steg är att lämna kläder i solen för att torka ut, eftersom värme och solljus dödar många sorter av mögel. Häng kläder från en tvättlina så att det förblir väl ventilerad och solljuset faller jämnt över större delen av plagget. Mögel fläckar kommer sannolikt fortfarande, eftersom svampen missfärgas tyg.

Presoak mögel fläckar i kallt vatten och sedan tvätta heta eller varma med tvättmedel. Kontrollera plagget innan det i torktumlaren att se till att mögel fläckar är borta och tvätta den igen om det behövs. Torkning plagget i solen för att döda eventuella kvarvarande sporer rekommenderas. Om mögel fläckar kvarstår, blot området med en mild klorlösning, om möjligt, och tvätta den igen. För färgade tyger, använd en citronsaft och salt lösning och skölj med kallt vatten omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.