Hur kan jag göra Tvättmedel Hemlagad Tvättservice?

Det finns gott om rengöringsmedel som finns i vilket varuhus som helst, även tvättmedel. Många marknader distribuerar också grönt tvättmedel, vilket betyder att produkten är gjord av ingredienser anses säkrare för människor och miljö. Fortfarande, antingen på grund av miljöhänsyn eller finansiella sparsamhet, vissa konsumenter föredrar att göra och använda hemgjord tvättmedel. Men samtidigt som hemlagad tvättmedel var en nödvändighet generationer sedan, det är inte vanligt förekommande idag. Detta gör att många konsumenter undrar: Hur kan jag göra mina egna tvättmedel?

En annan fråga som väcker svar är, varför någon skulle vilja göra hemmagjord tvättmedel när de bara kan köpa den från marknaden hyllan? För vissa människor, kan det bero på grund av allergiska reaktioner mot konventionell tvätt produkter, så de söker ett mer naturligt alternativ. För andra kan det finnas hälsoskäl eftersom många tvätt produkter kan innehålla ifrågasättas ingredienser. Till exempel är alkylbenzene sulfonat vanligen läggas till i tvättmedel även om det är ett känt lever cancerframkallande och tas lätt upp genom huden. En annan vanlig ingrediens, fluosilicate, är ett mycket giftigt bekämpningsmedel.

En sista fråga för den som söker om det är möjligt att göra och använda hemgjord tvättmedel är dess effektivitet. Med andra ord kommer den ren tvätt precis lika bra som en konventionell varumärke? Ja, det. Det kan dock bli nödvändigt att vara lite mer aktsam om att ta itu med fläckar och fläckar på en gång istället för att låta smutsad tvätt artikeln sitta i flera dagar innan tvätt.

För många av oss, trollar idén att göra hemlagad tvättmedel upp bilder av omrörning ett stort kar med lut och utomhus aska att göra gallon tvätt tvål på en gång. Däremot behöver göra hemlagad tvättmedel inte vara så komplicerat och tidskrävande. I själva verket är det mycket enklare att göra, använda och förvara hemgjorda tvättmedel i mindre serier.

Hemgjord tvättmedel kan tillverkas av en handfull ingredienser och inte kräver användning av starka kemikalier. Faktum är att många konsumenter är förvånad över att de flesta konventionella flytande tvättmedel innehålla upp till 70 procent vatten. Ett enkelt alternativ till konventionella flytande tvättmedel börjar med användningen av flytande Kastilien tvål, som härrör från vegetabiliska oljor.

Följande är ett urval recept på flytande hemlagad tvättmedel som kan göras på ett behov när det behövs: 1 ounce (30ml) flytande Kastilien tvål, 1 kopp (240ml) tvätt soda (finns i snabbköp i tvättstugan gången), 1 kopp (240ml) bakpulver, 1 kopp (240ml) vit ättika. Instruktioner: Fyll maskinen med vatten och lägga till varje ingrediens i angiven ordning. Tvätta som vanligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.