Vilka typer av filter Hem vatten finns det?

Från komplexa till det enkla, det finns många typer av hem vatten filter som finns idag. Vattenrening och filtrering kommer i ett urval av stilar, typer och prisklasser, för att passa alla behov. Medan en flaskvatten tjänst som levererar renat vatten är ett alternativ, om de används för allt det kan bli dyrt. Men skaffa dig en egen vatten innebär dragande flera liter från affären varje vecka, sedan hitta en plats att lagra den. Hem vattenfilter är mycket mer bekväm.

Det enklaste hemdatorn vatten filter kan vara vatten-filtrering tillbringare. Fyll bara kannan särskilda behållare lock med kranvatten, och eftersom vattnet rinner igenom filtret i kannan, omvandlas den till rent dricksvatten.

Du kan också köpa enkel att använda, lätt- att installera filter hem vatten som fäster rätten till kranen. Dessa är små behållare filter som innehåller kol och andra material, som har ett passande att ansluta till kranen pipen. De är utformade med en bypass-ventil för filtrering av vatten endast vid behov, exempelvis som dricksvatten eller för matlagning. Helt enkelt skruva fast adaptern på kranen. Ett klick av kapseln ratten ger dig filtrerat vatten, och den andra kommer att ge dig vatten för vanliga användningsområden såsom rengöring diskhon. De flesta patroner är rankade mellan 100-300 gallons (378 liter-1,1 kiloiters), och har inbyggda indikatorer för att varna dig när filtret är förbrukad. Byte av filter är så enkelt vem som helst kan göra det.

En större kusin till blandare filter hem vatten, reningssystem för att sitta på bänken, eller under diskbänken. Dessa hem vatten filter får eller inte får omvänd osmos (RO) system. En vatten-line matar in i filtret, och ett litet filter pip levererar renat vatten. Modeller variera. Vissa är jonbyte filter. Om du är orolig för kalk och andra föroreningar, jonbyte hem vatten filter är det enda filter som helt kan ta bort kalcium och magnesium, som orsakar kalk. Kapslar som kan bli kostsamma att ersätta, och kommer den att uttömma snabbare i områden med hårt vatten. Jonbytesprocess filter kan också komma i mindre, billigare hem vatten filter, är till och med inbyggda i vissa kaffebryggare.

Av de bänkskivan eller under-SINK hem vatten filter som RO filter, dessa använder en dubbel-behållaren system: En behållare är ett partikelfilter och den andra är ett kolfilter. Även om dessa typer av filter hem vatten eliminerar i princip alla föroreningar, de har också vissa nackdelar. Göra en gallon (3,78 liter) av RO vatten kan ta upp till 10 gallons (38 liter) kranvatten, beroende på din lokala vattentillgången. Den "avrinning" vattnet är mycket hårt och som innehåller alla mineraler bort från renat vatten, och normalt går ner i avloppet. Vissa människor design ett behålla tank sprida denna "slösat" vatten till sin tvättmaskin, eller lägga den till någon annan användning. RO gör det renaste, mjukaste vatten är möjligt, till det högsta pris. Det tar bort alla föroreningar, salter och mineraler, inklusive tillsatser som fluorid.

Vatten Destillatörerna har länge varit populära hem vatten filter. De kokar vatten på en så hög temperatur att det blir ånga. Ångan återställs till rent, rent vatten. Distillers är större än vissa andra hem vatten filter och är ofta kopplade till vatten vid diskbänken.

Om du verkligen är orolig för kvaliteten på ditt vatten, kan du fundera på att köpa filter hem vatten som ansluts direkt till din huvudsakliga vattenlinjen. I detta fall varje uttag i huset, inklusive dusch och badkar, kommer att få renat vatten. Vissa jordbruksområden i USA kräver denna typ av filtreringssystem som enligt lag, på grund av bekämpningsmedel i grundvattnet. Dessa är också RO-system, och ger en mycket mjuk, rent, destillerat vatten. RO system av denna typ är stora och alla hem vattenfilter, de är de dyraste-men många människor känner att de är väl värt priset eftersom de försäkrar säker, ren, vatten i hela hemmet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.