Vilka olika typer av Hem Isolering?

Det finns många typer av hem isolering som husägare kan välja från. De är betygsatt av R-värde eller förmågan att stå emot värme, isolering med ett högre R-värde är mer motståndskraftig. Material vanliga i isolering är glasfiber, cellulosa och stenull. En mängd olika typer av hem isolering finns bland annat: mineralullspackningarna och filtar, lösfyllnadsprodukter, skumplast, styva brädor, och reflekterande. Var och en av dessa typer har sina fördelar och nackdelar.

Glasfiber är den i särklass vanligaste material som används i hemmet isolering. Det är fluffig, rosa, sockervadd-liknande material som de flesta husägare känner till. Det är brandsäkra och kommer inte att ruttna. Den främsta nackdelar är att det är inte vattentät så att den kan bidra till fukt i hemmet och gnagare verkar också enkelt göra bostäder i det. Glasfiber är också irriterande för huden och ska installeras med rätt skyddskläder, en mask, och ögonskydd.

Cellulosa isolering är ett brandsäkert material tillverkat av en kombination av behandlat återvunnet papper och trä. Det vunnit popularitet på 1970-talet när återvinning först introducerades för allmänheten. Det är bäst lämpad som blåses in befintliga väggar eller behandlas och vattnas till en klibbig substans som kan sprayas på insidan av nya väggar. När besprutas, är det inte bara en isolering, utan även en ljuddämpande material. Även om det fortfarande rekommenderas att använda skyddsutrustning när man arbetar med cellulosa, har det inte visat sig ha några negativa biologiska effekter.

Rock ull, även kallad mineralull, är tillverkad av slagg som en smuts och kalksten biprodukt vid ståltillverkning. Det kombineras med kemikalier och inlindade i en fiber. Liksom glasfiber, brinner det inte eller röta. Den har en stor fördel jämfört med glasfiber som är att det inte absorberar fukt och därför inte kräver användning av en barriär innan installation. Den delar dock glasfiber "irriterande karaktär.

Bland de olika typer av hem isolering, mineralullspackningarna och filtar är den vanligaste typen. Tillsammans med glasfiber, är det den mest populära slag som används i hemmen idag. Den finns med aluminium eller papp står inför eller utan vänd av något slag. MELLANFODER utan att drabbas används främst för att förbättra befintliga isoleringen. Denna typ av isolering är enkel att installera som det redan är färdigskurna i standard bredder, skär enkelt med en mattkniv och kan helt enkelt häftas fast.

lösfyllnadsprodukter hem isolering levereras i påsar eller balar och tillverkas av samma grundmaterial som mineralullspackningarna och filtar, men till skillnad mineralullspackningarna och filtar, är materialet inte inlindade i en fungerande struktur. Används på vindar och väggar, detta är isolering avsedd att hällas eller blåst. En barriär-liknande plast ska monteras innan materialet hälls sedan glasfiber kommer att absorbera vatten. Om blåsta, är en pneumatisk anordning som krävs för att säkerställa korrekt ludd och placering.

Cellplast sprutas på plats. Den är förenlig enkelt till alla form och sitter på plats där besprutas, vilket innebär att permanent kan blockera specifika områden av förslaget eller fukt. Det är oftast används för ny-och placerat alla i hemmet i väggar, tak och grund områden. Det är resistent mot röta och mögel och kan även lägga kraft att väggarna i hemmet. Det är benägen att insektsangrepp och man bör i synnerhet nära marken där termiter verkar vara dragen till den.

Hård ombord hem isoleringen är tillverkad av en mängd olika material, bland annat asfalt-impregnerade fiberplattor, polystyren , polyuretan och polyisocyanurate. Det är brännbart så måste man vara försiktig när man arbetar med i styrelserna. De är vanligtvis används i nyproduktion eller i betydande vårda projekt och kan användas som vägg eller tak mantlar, isolering under innerväggar, eller runt stiftelser. Liksom mineralullspackningarna och filtar, kan panelerna har ibland folie ytbeklädnader att reflektera värme. Precis som med skumplast isolering, är insektsangrepp en oro.

Reflekterande isolering är avsedd för extremt varma klimat. Den är tillverkad av aluminiumfolie för att blockera värme. Det kan installeras som ett enda blad eller för maximal effektivitet, i flera lager med mellanslag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.