Vilka olika typer av Hawaiian Flowers?

Det finns hundratals sorter av blommor finns på Hawaii, inklusive ett stort antal orkidéer, Anthurium, och Protea. Av dessa har ett antal blivit företrädare för öar-en del genom sina omfattande användning i Leis, andra på grund av sina starka färger och exotiska former, anspelar på den mystiken av öarna själva.

De flesta växter infödda till Hawaii är faktiskt relativt världsliga till utseendet, med lite av känslan förknippas med Hawaii blommor. Den tropiska miljön och rik vulkanisk jord på öarna, men ger en idealisk växande plats för ett brett spektrum av viktiga anläggningar. Det är dessa, snarare än verkligt "Hawaii blommor", som fångar fantasin hos de flesta människor.

Det finns tre kända inhemska orkidéer på Hawaii: juvelen orkidé, den tvåblad, och fransade orkidé. Alla dessa tre orkidé sorter ( anoectochilus , liparis , och Platanthera ) är trögrörliga-blad, med slöa färgade blommor, och är ganska föga imponerande att titta på.

Ett antal hibiskus sorterna är också infödda på Hawaii. Dessa kommer i olika färger, vita, gula, rosa och rött, i ett antal exotiska nyanser och former. Inhemska sorter av hibiskus har lokala gemensamt namn som koki'o ke'oke'o, ma'o hau hele och koli'o.

De mest populära importen till Hawiian öarna är utan tvekan fågel paradis blomma. Sorten oftast finns på öarna är också känd som en kran lilja ( papegojblomma reginae ). Anbudet gul-orange blomblad, tillsammans med skimrande blå och gröna, gör en av de mest slående visuella bilder som finns i den botaniska världen.

Knappast en bukett eller lei skapas på någon av öarna utan även en Dendrobium orkidé av vissa arter eller annat sätt. Vanligtvis kommer en springa på Dendrobium wasselii, en liten orkidé med vita blommor som gör den idealisk för komplimang mer färgglad blomningar. Dendrobium finns i alla färger, men allt från blod-orange färgtoner för att anbudet rosa av Dendrobium aphyllum . Det finns över tusen arter av Dendrobium orkidéer, och i en eller annan form, så gott som alla finns på öarna i Hawaii.

Knappast mindre vanligt i Hawaiian dekorativa arrangemang Anthurium. Utbudet av former har hjälpt dessa blommor vinna enorma popularitet. Från pulserande röda hjärtformade Anthurium, till långa tulpanformade blek lila blommor, Anthurium erbjuder en delikat motvikt till orkidéer i en bukett, eller kan fungera som en fristående del, framför allt i kortare arrangemang. Ett relativt litet urval av de Anthurium släktet finns på Hawaii-några femtiotal av de mer än 8-100 totalt arter.

Proteaväxter finns mer sällan, trots att de fortfarande förvånansvärt vanligt för att vara införts relativt nyligen. Deras stora blomningar är mindre romantiskt än orkidéer eller Anthurium och mindre magisk än den mystiska paradisfågeln, men det finns en enkel charm till dem som garanterar dem en plats i Hawaii blomsterbuketter för en lång tid framöver.

Leis oftast görs med hjälp av orkidéer, på grund av sin mångsidighet och färgskala. Ibland nejlikor kan läggas till de orkidéer att låna ut sin doft till lei. Mer traditionellt är Leis görs ibland med enbart ti blad, med små eller inga blommor prydnad.

Det finns givetvis många fler blommor som finns på öarna Hawaii-inklusive lava blommor, heliconia, Hawaii ingefära och praktiskt taget alla andra tropiska växter i världen. Hawaii har blivit, som så många av världens tropiska öar, en tillflyktsort för alla slags exotiska blomma, hjälpa till att lägga till sitt rykte som en juvel i Stilla havet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.