Vilka är de olika typerna av vattenmjukgörare?

vattenmjukgörare finns olika metoder för att minska beloppen för magnesium och kalcium som finns i vattnet. Vissa vattenmjukgörare minskar också både järnjoner och mangan också. Dessa mineraler är ansvarig för upplevelsen av hårt vatten, som de flesta tycker är mycket främmande för en rad skäl. Hårt vatten är inte farligt eller ohälsosamt, men det kan orsaka ytterligare huvudvärk hålla ytorna rena och mjuka upp vatten minskar dessa problem.

metalljoner som finns i hårt vatten reagerar med tvål, vilket gör dem lödder mindre , och får dem att lämna en synlig ring på ytor, som den som vanligtvis hittas i badkar med hårt vatten. Både kalcium och magnesium utgör även insättningar när hårt vatten används för längre perioder. Detta kan orsaka att bygga upp saker som rör, värmepannor metall, och på insidan av te vattenkokare. När allvarliga nog, denna uppbyggnad kan faktiskt vara destruktiv för utrustning, eftersom det kan tjäna som en termisk isolator, vilket leder till möjligheten att metallen utrustningen överhettas.

Den vanligaste hushåll form av avhärdare är jon-utbyte kåda enheter. Det finns tre huvudtyper av vattenmjukgörare, kategoriserade baserat på vad salt de använder: natrium, kalium, eller väte. Dessa vattenmjukgörare har en bädd av harts som vattnet leds genom. Jonbytaren negativt laddade, och så binder till positivt laddade metalljoner i hårt vatten. Närmare bestämt är ENVÄRD natrium, kalium, eller vätgas som används i plast, och utbyte med tvåvärt magnesium och joner kalcium. Denna typ av utbyte betyder som magnesium och kalcium dras ur vattnet, mer natrium, kalium, eller väte frigörs i vattnet.

Med tiden kommer dessa typer av vattenmjukgörare bryter, eftersom de släpper sin natrium, kalium, eller väte molekyler i vatten när den passerar genom. Hartsen kan sedan regenereras, genom att anta någon form av en saltlake genom jonbytaren. Beroende på vilken typ av harts, är saltvatten används olika, med natriumklorid uppfriskande natrium harts, kaliumklorid uppfriskande kalium harts, och saltsyra uppfriskande väte harts.

Dessa saltlösningar kan orsaka miljöproblem om det släpps i bulk efter att ha använts, så många regioner kräver stora vatten mjukare växter att återerövra saltlake förfoga över det ordentligt. En sidoeffekt av mjukgörare harts vatten är att vattnet faktiskt kan bli ganska natrium lastas om vattnet var väldigt svårt att börja med, med upp till 250 mg natrium per liter tillsätts mycket hårt vatten under mjukgörande processen.

vattenmjukgörare kan genereras i tre olika sätt: genom meter, på en timer, eller manuellt. Meter förnyelse funktioner genom att spåra hur mycket vatten används. Vanligtvis när inrättas är en meter baseras på hur många människor använder vattnet, och hur hårt vattnet är. Detta är den mest populära typen av avhärdare, och även den mest effektiva. Timer förnyelse fungerar genom att återskapa på ett schema, som en gång i veckan. Timer system är billigare att installera än en meter system, men är mycket mindre effektiva i sin användning av salter. Slutligen arbetar manuell regenerering genom att helt enkelt så att användaren kan gå in och generera om mjukmedel när den behöver det, men utan någon form av automatisk spårning. Denna typ av sköljmedel är både billigt och effektivt, men bara är verkligen lönsamt när mindre mängder vatten håller på att mjukas upp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.