Vilka är de olika typerna av taklampor?

Taklampor inte bara finns i många olika färger, material och stilar, men de är också utformad för många olika ändamål. Vissa typer är gjorda för att sprida ljus kring ett rum, medan andra direkt det nedåt till en arbetsplats. Det många val taklampor tillgängliga för att passa varje rum i ett hem.

En lätt takfläkt tjänar ett dubbelt syfte eftersom det är både en armatur och en fläkt. Fan typer av taklampor är lämpliga för varje rum, speciellt i varmare klimat, eftersom de bidrar cirkulera luften. Takfläkt belysning snyggt med tropiska och lantlig inredning, men en takfläkt ljus med finare blad, kanske till och med putsad i metall, kan blanda väl med mer exklusiva rum.

Fluorescerande fixturer taklampan är oftast rektangulära former som Håll lysrör och dessa lampor bifoga ofta direkt till taket. Lysrör taklampor tenderar att vara sparsam fixturer ofta finns i hyresrätter, korridorer och tvättstuga. Den yttre ramen kan vara en lätt metall och en klar plastkåpa kan passa över den del som innehåller lysrör.

Ljuskronor är glamorös typer av taklampor som hänger ner. De innehåller flera lampor samt dekorativa detaljer såsom små individuella lampskärmar eller flera delar av kristall. Kristallkronor är mycket rik, ljus och glittrande, medan smidesjärn kristallkronor är mörkt och ofta har praktfullt böjda metall. Hängande taklampor hänger från ett metallrör eller andra fixtur i stället för att monteras direkt på taket. Dessa kan hängas i rader för att skapa riktad belysning till exempel över en köksö eller arbetsplatsen.

Spåra belysning funktioner rader av lampor som lyser upp arbetsplatser och varje lampa passar in i en metall låt. Track taklampor är mycket flexibla eftersom varje enskild ljus kan riktas till en viss del av rummet. Track belysning kan vara ett utmärkt val för hem kontor och hantverk rum.

infälld belysning är vanligtvis monterad i grupper av runda lampor skjuts upp i taket. Detta ger en mjukare ljus, eftersom varje lampa är jäms med taket och lamporna fördelas jämnt mellanrum. En mur av infälld takbelysning kan se särskilt attraktivt på ett vinklat tak för att skapa en kontaktpunkt i ett vardagsrum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.