Vilka är de olika typerna av Gips avslutas?

Gips är en byggsten av sand, vatten och gips. Denna produkt är en av de mest använda produkterna i världen för att bygga väggar, tak och andra arkitektoniska detaljer. Skivor av Gips monteras med skruvar för att fästa dem på byggnadens reglarna. Installatörer kommer då att avsluta yta drywall att ge det önskade utseendet. Gips slutar kommer i ett antal olika sorter, som kan kategoriseras som antingen släta eller texturerat.

Smooth drywall ytskikt är installerade i enlighet med de normer som utvecklats av amerikanska Gips Association under dokument GA-214-96. Dessa standarder hänvisning sex nivåer av släta drywall klarade, och anses vara den standard i Nordamerika. Detta system gör inte bara att drywall företag att tillhandahålla exakta beräkningar, men hjälper även underlätta kommunikationen med installatörer, vilket leder till ett säkrare resultat.

För tillfällig väggar, eller när den slutliga önskad finish är okänd, ett Level 0 finish används. På nivå 0, för ark av drywall installeras utan att använda tejp eller gemensam förening. Nivå 1 drywall ytskikt är avsedda för väggar som är dolda för syn, och har ett lager av gips band inbäddade i ett enda lager av gemensam förening. Nivå 2 finish är praktiskt taget identisk med nivå 1, och används när utseendet inte är ett problem. Återigen ett enda lager av tejp och gemensam förening används, men färre verktyg märken är tillåtna.

En Nivå 3 drywall finish används för väggar som kommer att utsättas för allmän insyn, men kommer också att vara täckt av tjock eller matt färg. Nivå 3 väggar funktionen inbäddade band tillsammans med två lager gips eller gemensam förening. Standarden slät Gips finish är en Nivå 4, som omfattar tre lager av gemensam förening över band, med väggarna slipas slät. För ytor som exponeras för ljus eller hård ljus eller de som används med hög glans färger, är en nivå 5 finish rekommenderas. Denna finish omfattar alla funktioner i ett Level 4 installation, tillsammans med en skumma lager gemensam förening över hela väggen.

Textured drywall slutar varierar från låg till hög texturer, och kan installeras med hjälp sprutor, mursleven, färg rullar, eller en kombination av dessa verktyg. Några av de lägsta textur slutbehandling virvel mönster, där en spackel används för att tillämpa gemensam förening i ett överlappande virvlar, i likhet med skalor av en fisk. Medium strukturer inkluderar Perlit, med små skum eller sand partiklar sprutas på väggen, eller Slip-murslev, som har tagits upp fläckar på väggen som liknar Splittringsprovet betong. Mycket texturerat drywall ytskikt är vanligtvis sprutas på, och inkludera apelsinskal, som är ojämn som huden på en orange, eller akustisk popcorn, som används för att skapa täta texturerat drywall tak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.