Vilka är de olika typerna av Garden Skadedjur?

Även om termen "trädgården växtskydd" kan få insekter att tänka på för många människor och har faktiskt en bredare betydelse som inkluderar alla insekter och djur att störa tillväxten och hälsa växter. Sjukdomar anses vara en separat kategori från skadedjur. Det finns fem viktiga kategorier av trädgård skadedjur, men de särskilda trädgård skadedjur som kan vara varierar beroende på var du befinner dig.

Insekter och andra många ben varelser: I denna grupp sannolikt innehåller det största antalet olika typer av skadedjur. Vissa är uppkallad efter den gröda de i första hand skador, såsom Colorado potatis skalbagge, tomaten hornworm och kål fjäril. Också vanliga, beroende på var du bor, är myror, bladlöss, Provtagare, buggar, larver och maskar-som zigenare nattfjärilar och cutworms. tusenfotingar, tvestjärtar, gräshoppor, larver och maskar, japanska skalbaggar och vivlar.

blötdjur: Sniglar och sniglar, som påminner skallösa sniglar, är trädgård skadedjur som främst angriper medlemmar av kål familjen och sallat.

Fåglar: En del fåglar, såsom lila Martins, hjälper till att kontrollera trädgård skadegörare, medan andra skadedjur själva. Kråkor och Blue Jays äta majs, och många fåglar kan äta frön och plantor, samt frukt, bär och nötter. Arter som känner till inkluderar måsar, skator, duvor, rödhake, sparvar och staren. Gäss och ankor, oavsett om gården bestånd eller vilda, kan även skada trädgårdar.

gnagare och andra små däggdjur: Små däggdjur kan orsaka flera typer av problem, bland annat äta växter och producerar och gräva i lokaler som du vill skydda. Denna grupp av trädgård skadedjur kan omfatta bältdjur, ekorrar, groundhogs eller woodchucks, möss och råttor, mullvad, opossum, präriehundar, kanin, tvättbjörn, skunkar, ekorrar och sorkar. Även om de inte anses trädgård skadedjur som de flesta människor, husdjur, som katter och hundar, kan inkluderas i denna kategori, beroende på deras beteende.

Större däggdjur: björn, rådjur, och älg är kända för foder i trädgårdar, och de blir allt vanligare i förortsområden. Med utbyggnaden av sitt territorium, har prärievargar också blivit en allt vanligare trädgård skadegörare på platser där de inte används till ströva omkring. Särskilt med björn är det väl att söka expertråd motverka och kontrollerande beteende.

Skadedjursbekämpning: Det finns en mängd olika sätt att kontrollera trädgård skadedjur, beroende både på typ av skadegörare, och de särskilda tillvägagångssätt man vill ta. Man kan använda avskräckande, inbegripet följeslagare plantering, stängsel, noisemakers, uppblåsbara ugglor och ormar, och fågelskrämmor. Man kan göra i trädgården öppen för sjukdom, kontrollera varelser som nyckelpigor, bedjande mantises, grodor och paddor. Andra alternativ inkluderar hemmagjord spray myggmedel (såsom vitlök spray) och kommersiella organiska och oorganiska bekämpningsmedel. Fällor i olika storlekar, även de som inte skada om de tillfångatagna djur, finns också, ibland på ett lån grund. Råd skadedjur om och hur du skyddar dina växter kan erhållas från statens Cooperative Extension Service (kör via lokala högskolor och universitet) samt lokala trädgård och anläggning försäljningsställen leverans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.