Vilka är de olika typerna av Garage Doors?

Garage dörrar är ofta från varandra på två sätt: det material de är gjorda med och hur öppen. Även om många är bekanta med overhead garageportar, andra sådana övergripande skjutdörrar och bifold dörrar. Populära material för sådana dörrar räknas trä, stål och vinyl.

Den vanligaste typen av garageporten är den overhead garageporten. Dessa dörrar arbete på ett spår som lyfter dörren över öppningen. De kommer vanligtvis i sektioner så att de kan flytta runt böjen i spåret. De går från ett vertikalt läge då den har ett horisontellt läge ovanför garaget golvet när de är öppna. För ett bostadsområde garage är detta den vanligaste typen.

Sliding garageportar har vissa likheter med overhead dörrar eftersom de vanligtvis på ett spår. Men bor de alltid i vertikal position och helt enkelt glida bort från öppningen. Att använda sådana en dörr i ett garage betyder att den måste ha gott om plats på minst en sida.

Bifold garageportar gånger normalt upp för att skapa en öppning. Dörren är uppställd i mitten med botten drog upp mot toppen när den öppnas. Både toppen och botten så småningom komma fram till en position som är nästan horisontell när den öppnas, ungefär som en overhead garageporten.

Det vanligaste materialet för garageportar, antingen för ett bostadsområde garage eller en kommersiell garage, är stål. Detta material är hållbart och kostar mindre än många andra material. De kan också vara texturerat att se ut som trä så de ser mer imponerande i ett bostadsområde inställning. Många ståldörrar är också isolerad. Kommersiella dörrar är ofta mycket vanligt i utseende, men vissa kan ha fönster för att släppa in naturligt ljus, särskilt om ett betydande arbete aktivitet som pågår.

Trä garageportar är en annan möjlighet för dem som vill gå med en traditionell garageport. Medan trä har en tendens att ruttna eller varp över tiden kan den behandlas och erbjuder många års njutning. Trots den uppenbara nyttan av stål förblir trä fortfarande ett populärt val för garageportar.

Vinyl är en annan populär material för garageportar. Tillverkare av vinyl säger att det erbjuder ett antal fördelar jämfört med trä och stål. Dessa inkluderar buckla motstånd och färger som inte lossna eller blekna. Medan vissa vinyl dörrar har en tendens att gulna med tiden, är några som tillverkats med speciell beläggning som hindrar detta från att hända.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.