Vilka är de olika typerna av Carpet självhäftande?

En matta självhäftande, även känd som matta lim, används ofta i stället för matta stift för att hålla en matta väl förankrat, och på plats. Det är ett utmärkt val för installation av en heltäckande matta och trappa mattor. Matta lim kommer i två huvudtyper.

Det finns lim som kommit före tillämpas för mattor. Dessa lim-stödda mattor gör mattan installationen en enkel sak. Andra lim kommer i en bredbar form och måste tillämpas på mattan stöd med en murslev eller en vält.

bredbar typ av matta lim är mer mångsidig och kan användas för ett brett spektrum av mattor. Det kan användas för slät-stödda mattor, grov-backed mattor, mjukt underlag, uretan laminerade underlägg, filt-backed vinyl, matta plattor, och så vidare. Det är nödvändigt att hitta rätt typ av bredbara lim till en viss typ av matta uppbackning.

Om mattan lim och matta stöd kombination inte är korrekt, kommer mattan installationen vara mindre än perfekt. Den typ av matta lim att använda beror också till stor del på vilken typ av substrat som mattan ska ligga. Det är viktigt för att limmet till obligationer väl med substrat.

Vissa högpresterande, kommersiella lim obligationer väl med cement plåt underlägg och betong. Andra kan binda bra med plywood och träfiberskiva. Vissa mångsidigt lim kan användas med alla nämnda typer av golv.

Det är en bra idé att kolla in de olika produkterna mattan lim som finns på marknaden. De flesta av dessa erbjuder normalt detaljerad information om vilken typ av mattor och substrat limmet kan användas med. Det kan också hjälpa att få råd från en professionell matta installation företaget om det behövs.

Många moderna företag mattan lim går grönt. Deras produkter använder vatten som fordonet och i regel inte är giftiga och icke brännbara. De andra ingredienser, såsom bindemedel, fyllmedel, konserveringsmedel och kontroll av viskositet, är också säker och mindre flyktiga.

Carpet lim kan komma i en vit, benvit och krämig pasta former. Den självhäftande kan vara akryl eller syntetiska gummi baserad. Även när touted som säkra, är det bäst att hantera det handskar och undvik kontakt med hud och ögon.

Innan mattan lim, är det lämpligt att testa substrat för fukt. Närvaro av fukt kan förhindra att limmet från att på ett effektivt sätt. När limmet sprids bör mattan läggas på omedelbart, belägna och rullade med en tung vält.

När detta är gjort bör självhäftande lämnas att torka ordentligt. Undvik att gå på matta område för en dag eller två. Mattan lim, beroende på kvalitet, kommer i regel att hålla mattan på plats i flera år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.