Vilka är de olika metoderna för Fläckborttagning?

Effektiv fläckborttagning är en del konst och en del vetenskap. Den metod som används för att ta bort en fläck beror på vad materialet är smutsig, har vad som är färgade med och hur länge fläcken funnits. Det finns flera allmänna steg för fläckborttagning, bland det viktigaste, som är att agera snabbt. Ju färskare fläck, desto lättare är det att ta bort.

Skrapa bort så mycket rester som möjligt innan tvätt objektet, och om att ta bort en fläck från kläder, lämna gott om utrymme i tvättmaskinen och använder mycket vatten så att de punkter som kan cirkulera fritt. Varmt vatten är bättre för rengöring än kallt, men fläckar som innehåller proteiner, såsom blod, ägg och mjölk, kräver en kall-vatten tvätt. Det varma vatten gör att proteinet fläcken. När förbehandling av någon färg, placera en disktrasa bakom fläcken att hindra att fläcken från att läcka igenom till resten av plagget.

När förbehandling av någon fläck, undvika att gnugga alltför hårt eftersom detta kan sprida fläcken eller skada tyget. Slutligen är det bästa sättet att hålla tvätt fläck fri att kontrollera kläder innan de går in i brickan. Ofta är en sammanfattning spray med en tvätt förbehandling spray nog att ta bort eventuella fläckar. Men ibland är specialiserad fläckborttagning behandling.

Fläckar som lämnar en fet varumärket är svåra att avlägsna. Gnid fläcken med diskmedel, och låt den ligga i blöt i femton minuter innan den placeras i tvättmaskinen. Tvätta med varmt vatten. Fläckar från kaffe eller te svarar ofta en blöt i varmt vatten med en matsked (15 ml) av borax pulver upplöst i en kopp (250 ml) vatten.

Deodorant fläckar kommer ofta komma ut med en tillämpning av en tvätt förbehandling, men fläckar som sätts i kan kräva mer aggressiv fläckborttagning. Sponge det färgade områden med en lösning av en del ammoniak och en del vatten före tvätt för att avlägsna rester kvar av deodorant.

Bläck är en annan vanlig färg problem. Alkoholbaserat hairspray sönder bläck, men det kan också skada tyget. Fruktjuice och bär är lätt att ta bort Om fläcken är färsk. Späd fläcken genom att skölja i kallt vatten, använd en tvättstuga förbehandling och kontrollera tyget innan de läggs i torktumlaren. Upprepa processen som krävs för att avlägsna fläcken. Torka inte tyget tills du är nöjd att fläcken är borta.

Grass fläckar är envis. För kläder som fotboll eller byxor baseball är klorblekmedel den bästa lösningen. Kläder som skulle skadas av blekmedel kan förbehandlas med en tvätt spray. Om det inte fungerar, prova snyltar området med träsprit.

Fläckborttagning är mest effektivt om det utförs innan kläderna är torra. Om en metod inte fungerar, helt enkelt placera posten åt sidan medan forska en annan. När det färgade kläder går igenom torktumlaren, även på låg värme är fläcken troligen där för gott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.