Vilka är de olika formerna för Lawn Bevattning?

Lawn bevattning är den process som gäller vatten till gräsmattor och är skyldig att hålla rötterna friska och gräsmattor frodigt och grönt. Det finns flera metoder för bevattning som kan tillämpas på både gräsmattor och trädgårdar, och den bästa metoden är baserad på typ av material och klimat. Bevattning är särskilt viktigt i torra regioner, eftersom det inte finns tillräckligt nederbörd för att hålla gräset vid liv. Förutom klimatet kan jordart påverkar också hur snabbt vattnet absorberas. Till exempel, om marken är mestadels lera, inte dränera bort vattnet inte lika snabbt som den gör om jorden sandig.

Droppbevattning är en gräsmatta bevattning metod som ger små mängder vatten kontinuerligt så att gräsmattan aldrig helt torkar ut. Vattnet droppar genom ett bevattningssystem produkt som kallas en soaker slang, vilket egentligen är en gummi vattenslang med små hål eller perforeringar i hela dess längd. Denna metod sparar även vatten, eftersom det inte sänds stora mängder vatten under början av växterna eller gräsmattan utan vatten på marken så vattnet blir snabbt till rötterna. Det gör att rötterna växa djupt eftersom de inte ständigt efter vatten. Eftersom vatten levereras via en slang, är detta normalt används för trädgård bevattning istället för gräsmattan bevattning, ha slangar över en stor yta av gräsmatta är fula och opraktiskt.

Bevattning med sprinklers är en annan kategori av gräsmattan bevattning. Lawn sprinklers är en metod som används ofta i bostadsområden bevattningssystem, eftersom det är enkelt och ekonomiskt. Det enda bevattning behövs leveranser en sprinkler och en timer, som kan ge en stor gräsyta som ska uppnås med en sprinkler. Även den allmänna metoden är densamma, det finns flera typer av sprinklerhuvud tillgängliga för gräsmattan bevattning.

Rotary sprinkler arbete med strömmande vatten i full cirkel med en snurrande sprinkler huvud. Genom att avståndet roterande sprinklers flera meter ifrån varandra, kan hela gräsmattan vattnas samtidigt. Fast spray sprinklers arbete genom att spraya vatten i en riktning i en solfjädersform. Placering flera fast spray sprinklers så det är bara en liten överlappning av vatten från en sprinkler huvudet till en annan kommer också att hela gräsmattan att vattnas samtidigt.

Även ett dyrare alternativ, underjordisk bevattning system kan vara mycket effektivt. Popup-sprinklerdysor är monterade under marken med en fjäderbelastad sprinkler huvud som kommer upp när det är dags för vatten. Huvudet dyker ner när timern stängs av.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.