Vilka är de bästa tipsen för plantering gräsfrön?

odla en vacker gräsmatta medel plantera gräs utsäde på ett sätt som gör det möjligt för fröna att växa och producera en jämn och enhetlig matta av gräs. För att få bästa resultat, innebär själva processen med plantering gräsfrö mer än att bara sprida frön på marken. Om du vill skapa den perfekta gräsmattan, här är några tips som hjälper.

Innan du någonsin börjar att plantera gräs utsäde är det viktigt att förbereda marken. När seedning en ny gräsmatta, är det första steget för att lossa det översta lagret av jord. Om det finns några typer av skräp som små stenar, ta bort dem som du vrider på marken. Tanken är att skapa ett mönster där fröna kan sås jämnt över gården, så att fröna slå rot.

Vid plantering gräs utsäde i en befintlig gräsmatta, klippa befintliga gräset så låg som möjligt. Det gör det lättare att identifiera de kala fläckar över den vidsträckta gården. Lossa jorden i de kala områdena noga med att ta bort ogräs eller andra typer av skräp.

När gräsmattan är beredd, kan du börja själva processen för plantering gräsfrö. För små områden kan detta göras för hand. I större varv eller när seedar en ny gräsmatta kommer det att bli lättare att använda en mekanisk seeder att jämnt fördela gräsfrö. Följ instruktionerna som följer med frön så att du uppnår rätt mängd täckning. Att sprida alltför få frön i ett visst område kommer att leda till mycket tunna tillväxt, medan alltför många frön kommer att leda till tjocka fläckar som kan vara svåra att hantera senare.

Det sista steget i plantera gräs utsäde omfattar täcker det gröna gräset utsäde. En mycket ljus övertäckning av marken kommer att vara tillräckligt för att hålla fröna på plats och samtidigt tillåta fröna att värmas av solen och att behålla fukt som du lätt vatten gräsmattan på en daglig basis.

Över loppet av en vecka kommer den växande gräsfrö börja producera de första gröna skotten av gräs blad. Fortsätt att vatten dagligen, men gör det en punkt att aldrig mätta utrymme. Detta bidrar till att upprätthålla rätt balans av fukt, näringsämnen och solljus att fröerna måste utvecklas. Låt gräset växa tills det är åtminstone tillräckligt lång för att ge en mjuk matta till barfota.

Plantering gräsfrö är inte så svårt som de har planterats många andra typer av växter. Genom markberedning, så de frön jämnt, och se till att vattna frön lagom mycket har du snart att den vackra gräsmattan som du alltid velat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.