Vilka är de bästa sätt att lagra en trädgårdsslang?

brist på en bättre metod för att lagra en trädgårdsslang väljer många att linda upp det vid foten av tapp. Medan nättare än att låta den ligga över gården, ringlande en trädgårdsslang är ofta tidsödande och kladdigt. Dessutom verkar det sista spole alltid lyckas med att piska runt att tömma det sista av slangen vatten på fötterna! Idag finns det bättre sätt att lagra en trädgårdsslang.

Slangvindor är gjorda för att lagra en trädgårdsslang utan muss eller krångel. Det finns många olika modeller för att tillgodose alla behov, alla i grunden består av en stor spole innesluten i enkla bostäder. Manuell rullar har en handvev, medan drivs rullar finns också. Trädgårdsslangen ansluts till en slang svans i huset som kan anslutas till tapp. Bara vrid startveven till följd av slangen på rulle och du är inställd.

En slangvinda är ett bra ställe att förvara en trädgårdsslang, det stannar ur vägen och är alltid tillgänglig för användning. Vissa slangvindor är monterade, avsedda att installeras till dubbar på huset eller byggnaden. Detta håller slangen från marken och gården ser snyggt. Av denna typ av slangupprullare finns parallella och horisontella .

En horisontell slangvinda kan lagra en trädgårdsslang, så att slangen drar ut ifrån, eller vinkelrätt mot, väggen som ofta krävs i en gårdsplanen. En parallell slangrullen är gjord för att lagra en trädgårdsslang vid sidan av ett hus eller byggnad. Slangen sträcker sig utanför rullen parallellt med väggen. Det är praktiskt för långa uppfarter, vattna sidan gården eller rengöring mellan byggnader.

Om du inte gillar idén att fästa en slangvinda direkt till huset finns det en annan typ av slangvinda i en plastback-liknande fodral som bara sitter av tapp. Beroende på vilket sätt du möta detta slangvinda kan slangen dra ut längs väggen eller bort från den. Denna modell har ett lock som kan stödja en krukväxt för att hjälpa blanda in den i landskapet.

De som med en enda slang kanske överväga en bärbar slangvinda, även känd som en vagn rulle . Dessa modeller har två hjul och en enkel aluminiumram så att man kan rulla slangen från en kran till en annan. Detta är ett bra sätt att lagra en trädgårdsslang när du behöver flytta slangen från framsidan till baksidan.

Oavsett modell, en slangvinda är ett utmärkt sätt att lagra en trädgårdsslang. Manuell vev modellerna är billigare än automatisk modeller, och det tar lite styrka för att slå på veven. En slangvinda är en blygsam investering som utan tvivel kommer att löna sig med varje användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.