Vilka är de bästa metoderna för att vattna Orkidéer?

Orkidéer finns en mängd olika växt som producerar blommor med tre sektioner. De finns i olika färger, särskilt lila, rosa och vitt. Anläggningen är inhemsk i blöt,, tropiska områden men kan odlas på alla områden om den utsätts för tillräckligt ljus och är riktigt vattnas. Det bästa vattning metoder för orkidéer varierar beroende på typ och plats.

För mycket vatten kan göra orkidé rötter ruttna eftersom fukt raser bakterier. Orkidéer kan generellt klara en viss bristande vattning bättre än över att vattnas. Plantorna kräver normalt att vattna ungefär en gång var sjunde dag.

Oavsett vattning metod som används, en trädgårdsmästare bör se jorden är inte behåller fukt. Han eller hon kan se om det överflödigt vatten genom att föra in en penna eller ett finger direkt i marken kring anläggningen. Om någon fukt upptäcks, bör vattning skjutas upp.

Vattning orkidéer bör generellt sett göras på morgonen, snarare än på kvällen. Detta gör att vattnet tid att absorbera i jorden samt den extra fukt för att torka upp. Om orkidéer är vattnas på natten, kan vattnet i blöt rötter eftersom det inte är sol för avdunsta överblivna vattnet.

En av de bästa metoderna för vattning orkidéer är att använda en diskbänk. Denna metod fungerar normalt bäst krukväxter orkidéer, eftersom de lätt kan transporteras. Potten kan placeras in i diskhon med ljummet vatten igång i ungefär 15 sekunder och sedan stå i minst 20 minuter så att vattnet kan ta upp i marken och rinna ut potten s dräneringshål. Allt vatten som stänker på bladen kan torkas för att förhindra att lämna missfärgning. De orkidéer kan sedan placeras tillbaka i sin ursprungliga plats.

Utomhus orkidéer kan vattnas med en vattenkanna för maximal kontroll. Den optimala tiden för vattning orkidéer utomhus är den varma, soliga dagar eftersom det är mer sannolikt orkidén kommer inte absorberar för mycket vatten. Ett av de enklaste, mest effektiva sätten att vattnet en utomhus orkidé anläggningen är att placera en vattenkanna precis ovanför omgivande mark och använda en vattenkanna att stänka vatten rakt ner på anläggningen till dess att jorden fuktas utan att bli blöt.

För en naturlig metod för att vattna orkidéer, lätta att transportera krukväxter orkidéer kan placeras direkt utomhus under en regnig dag och täckas över hela natten. Dagen efter kan potterna placeras i ett område som omfattas, till exempel en veranda, som kommer att skydda den från mer regn. Det är då kvar att absorbera regnvatten. Regnvatten är en av de bästa formerna av vatten för orkidéer, eftersom det efterliknar deras naturliga, tropisk miljö.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.