Vilka är de bästa metoderna för att vattna Bonsai?

Vattning Bonsai är en känslig konst. Tyvärr finns det ingen idiotsäker metod för bonsai vattning som kan följas formulaically för friska växter. Varje bonsai är annorlunda, med unika behov som kan variera beroende på trädet, årstid, den planteringsår medium, och potten själv. Det kan ta några försök och misstag att lära sig om preferenser för en viss bonsai, och många experter har berättelser om ve om bonsai de oavsiktligt dödas när de precis hade börjat.

Det första du bör tänka på när vattning Bonsai är angivna vattenbehov av trädet. Vissa träd, till exempel föredra torra förhållanden, medan andra kanske gillar fuktig jord, eller kan bo fuktig med fuktighet, med relativt torr jord. Dessa behov blir särskilt komplicerat i en kruka, för i naturen, kan ett träd kontrollera den mängd vatten upptag genom att sprida sina rötter enlighet med detta och anpassning till miljön. I en bonsai potten, är trädet i händerna på de odlare, vilket innebär att människor måste vara uppmärksam när vattning bonsai.

Som en allmän regel bör vattna bonsai uppstå när trädet är torr. Många människor kan berätta om en bonsai är torrt att bara titta på det, eftersom färg och konsistens av jorden kommer att förändras. Trädgårdsmästare kan ibland också tala genom att lyfta potten och känsla för en förändring i vikt, för personer med mindre erfarenhet, kan ett finger ha fastnat i jorden för att avgöra huruvida den övre delen är torr. Bonsai kommer att torka ut i olika takt, beroende på relativ fuktighet och temperatur, så att folk inte ska räkna med att vattna på ett schema.

Om en växt är torr, bör den helst vattnas på morgonen. Det finns olika rekommendationer om vattning metoden. Vissa människor föreslår att vattna bonsai bör göras på ett två-cykel-systemet. Under den första omgången, kan vatten bevattnas med en vattenkanna på potten till slutet dräneringshål börjar sippra. Då ska anläggningen få vila i 15 till 20 minuter innan en andra vattning cykel. Andra rekommenderar att bonsai vattnas tre gånger, "en gång för potten, en gång för jorden, och en gång för trädet. " Folk bör ta del av hur en viss bonsai anpassar sig till bevattning praxis och göra justeringar därefter. Vissa växter, till exempel, vill vattnas två gånger om dagen, medan andra kan gå en vecka eller mer utan vatten.

Medan vattning bonsai, är det viktigt att undvika att få vatten på bladen och blommorna, som det kan orsaka skada om det sker rutinmässigt. Men växterna regelbundet uppskattar att misted eller försiktigt sprutas att ta bort damm från bladen.

När bonsai inte får tillräckligt med vatten, tenderar de att utveckla vissna och gulnande löv och blomning och bläddrade ut kan försvinna. Träd får för mycket vatten kan sloka, gul eller brun, och om rotröta är tillåtet att sätta i, kan de börja att lista åt sidan. Bonsai vård kan också kompliceras genom att flytta potten eller omplanteringen, båda av dessa händelser kan chock trädet och få den att reagera genom att tappa blad eller gulnar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.