Vilka är de bästa metoderna för Garden Vattning?

En vacker trädgård är ett fantastiskt mål, men trädgårdar ta noga tenderar i syfte att blomma framgångsrikt. Liksom alla andra levande ting, växter behöver vatten för att överleva. Hur, när och hur mycket vatten en planta ges ett betydande sätt kan förändra sin prestation och hälsa. Genom att lära oss olika metoder trädgård vattning, den bästa planen för kan fastställas baserat på typ av växter och tillgängliga system.

Många amatör trädgårdsmästare tror att vattnet bara behöver hamna på anläggningen, och kommer sannolikt förvånad när deras växter dör av över eller underwatering. Med hjälp av en slang rekommenderas inte för de flesta växter. Spruta vatten från en tung och solid källa kan skada rotsystem. Dessutom kan vatten stänka ut på bladen, låta dem brinna i den varma sommarsolen. Om en slang är det enda sättet att vattna tillgängliga, inte förvandla den till fullt flöde och sikta noga vid basen av anläggningar bara.

En vattenkanna ger en bättre lösning än en slang, men får inte arbeta för vissa växter. Den mjukare kommer mer varierade vattenflödet skydda en anläggning från skada, men det kan vara opraktiskt för stora trädgårdar. Vattning burkar är kanske bäst används på krukväxter och små trädgårdar behållare.

sprinklers kan vara en bra lösning för en liten till medelstor gård som är mest gräs eller marktäckande. Leta efter versioner som roterar för att säkerställa jämn täckning. Vissa sprinkler kan kopplas till tidpunkten för att förhindra övervattning och lösa problemet med att glömma att vattna trädgården. Sprinklersystem kan också vara användbart för resenärer som reser, eftersom de kan ställas på ett automatiskt schema även när trädgårdsmästaren är borta. Ett sprinklersystem kan inte vara bäst för trädgårdar där växter kräver olika mängder vatten.

Det finns flera metoder för trädgård bevattning med bevattning som kan vara användbara. Vid plantering, gräva ett litet dike mellan varje rad av växter. En slang kan sedan ställas in i slutet av diket och vände om, så att växterna att absorbera vatten på fritiden. Droppbevattning system är en annan effektiv form av trädgård bevattning, ett rör med liten dropp hål hakas i en vatten-och löpa parallellt växter, så att vattnet sakta sippra från röret i marken runt växterna.

För att underlätta trädgård bevattning, växter plats med liknande vattning krav i grupper för att undvika förvirring. Överväg att hålla en förteckning av varje anläggnings behov eller placera ett kort med instruktioner på framsidan av varje trädgård rad. Korrekt och effektivt trädgård vattning är en viktig del av varje framgångsrik trädgård men det kan ta några försök och misstag. Forskar den typ av växter som kan växa bra med tillgängliga bevattningssystem kan spara en hel del frustration och irritation på vägen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.