Varför går inte Ljus och mörk tvättas Tillsammans?

Många tyg skötsel anges att belysning och mörkt inte kan tvättas tillsammans. Denna instruktion att separera tvätt kan verka betungande, men det är viktigt om man vill ta hand om din tyger. Det finns flera skäl att skilja ljus och mörk. Det viktigaste är att se till att mörkare färgerna inte blöder på ljusare sådana, orsakar ljus för att färga och missfärga på en ful sätt.

Blödning är en viktig fråga i tyg vård. Belysning och mörkt bör alltid vara åtskilda när de är nya, som tyg färgämnen oundvikligen kommer att blöda åtminstone lite första gången att de är tvättade. Jeans är särskilt ökända för blödning, men mörkt röda och andra blues kan också blöda. När mörkt såsom blues tvättas tillsammans, en liten blödning är inte en viktig fråga, eftersom den inte visar på tyget. Men om är blues tvättas med vita, kommer blödningen fläcken de vita. Blues kan också fläckar röda och andra ljusare tyger, så vissa människor sortera sina tvätt till ytterligare nyanser av färg än bara färgade och vita.

instruktioner Fabric vård varierar också beroende på färg. Belysning, till exempel, kan vara blekt ta bort fläckar och missfärgningar, men mörkt går inte. En lätt belastning kan också tvättas i en högre temperatur, vilket kan vara ett problem för människor som försöker sterilisera tvätt som blivit kontaminerat på olika sätt. En mörk last normalt kräver en svalare temperatur, eftersom detta minskar risken för blödningar, och en del mörkt kan kräva särskilda rengöringsmedel.

När du separat tvättstuga i ljus och mörk, bör du vara medveten om att vissa tyger kräver särskild omsorg. Vissa material, till exempel inte bör gå i torktumlaren, medan specialitet plagg kan kräva en mild cykel eller kallare vatten. Det är en bra idé att skilja varsam hand för att resultatet av att de inte oavsiktligt skadas i en belastning på mer robusta tvätt, och du bör alltid kontrollera tvättetiketterna att se till att ett plagg inte behöver handtvättas.

Om du inte har tid eller lust att separat tvättstuga i ljus och mörk, bör du tvätta alltid kläder på kall, för att minska blödningen av färgämnen. Du bör också använda ett milt, generiska tvättmedel och en normal till lätt cykel på tvättmaskinen. Ömtåliga plagg kan tvättas i örngott eller klädesplagg väskor för att minska skadorna, och alltid torrt på medelhög eller låg, så att kläderna inte krymper eller blekna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.