Varför får vissa människor objekt till öppna spisar?

Det finns flera oro öppna spisar som leder en del människor att invända mot dem, främst på miljö-och säkerhetsskäl. Många av dessa personer påpeka att det finns alternativ till öppna spisar som är säkrare, effektivare och mer miljövänlig, och de uppmuntra människor att överväga dessa alternativ i stället för att installera eller uppgradera en öppen spis. Dessa invändningar är verkligen värda att beakta, särskilt när man betänker att flera städer i världen överväger förbud mot öppen spis.

Ur säkerhetssynpunkt kan en öppen spis vara extremt farlig. Eftersom eldstaden är öppen till rummet, gnistor kan lätt flyga ut och starta en brand, loggar eller kan utbyggnad av den öppna spisen och på golvet. Många öppna spisar har skärm och vakter på plats för att förhindra detta, men det är fortfarande möjligt för gnistor att slinka igenom, och vissa av dem kan pyra under en förvånansvärt lång tid i mattor eller soffor innan eld. Risken för brännskador är också kraftigt förhöjd med en öppen spis, särskilt i ett hus med en ung och nyfiken barn eller husdjur.

Öppna spisar är också ökända för att vara extremt rökig. Förutom att rummet obehagliga för människor, visar den rök också att elden inte brinner effektivt. En ineffektiv eld brinner inte lika varm, besegra att tända en eld i första hand, och ineffektiv bränder genererar också mer föroreningar. För att bränna väl, en öppen spis behöver en väl utformad och rengöras ofta skorsten som producerar massor av rita, vilket gör att trä att bränna så het som möjligt.

Som en allmän regel, öppna spisar kräver mer virke än slutna woodstoves, och eftersom de förbränner mindre effektivt än en väl utformad woodstoves utgör detta en enorm avfall. Många objekt till trä värme i allmänhet, eftersom de tror att det är ganska slösaktigt att bränna träd när renare energikällor är tillgängliga, men dessa invändningar kan vara särskilt gälla i fråga om en öppen spis.

För personer som använder öppna spisar för värme, är en vedspis ett utmärkt alternativ som är relativt lätt att installera, eftersom skorstensröret för vedspis kan köras upp i skorstenen som används av den öppna spisen. Vissa människor gillar utseendet på en brinnande eld, i vilket fall många gas, olja och pelletskaminer är ett alternativ att överväga, eftersom de har tydliga dörrar som ger människor möjlighet att se lågorna. Dessa uppvärmningsmetoder är alla säkrare, enklare att använda, effektivare och renare förbränning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.