Vad bör jag veta om Crabgrass Control?

Nyckeln till en effektiv crabgrass kontrollen är att stoppa den innan den blir ett problem. För dem som redan har märkt det i sina varv, kan det finnas väldigt lite som kan göras till nästa vår. Som tur är för dem som vill kontrollera crabgrass, gör vintern ett bra jobb att ta död på gräset i de flesta platser.

Så snart det är i en gård, kommer crabgrass återuppstå under de varma sommarmånaderna och in på hösten. Därför är det bäst att genomföra en crabgrass kontroll strategi innan det tappas. Även om det kan vara frestande att tro att, eftersom det inte syns i våras, det har gått bort, skulle detta vara ett misstag. Dess frön stanna vilande tills varmare temperaturer så även om det inte blir tillgängliga, är crabgrass kontroll fortfarande är nödvändig om det var där förra året.

Ett antal i förväg framväxande herbicider kan användas för crabgrass kontroll. Besprutning gräsmattan med ett sådant ogräsmedel hjälper döda någon crabgrass innan det börjar växa. Men när det börjar växa, före framväxande herbiciden kommer att ha någon påverkan på crabgrass.

Dessutom, eftersom crabgrass inte skuggan tolerant, hålla gräsmattan klippts till den högsta rekommenderade höjden bör hjälpa. Denna metod för crabgrass kontroll innebär att inga skadliga kemikalier och effektivt drosslar ut crabgrass på ett naturligt sätt. Det kan dock inte fungera i alla fall.

När den har uppstått, finns det väldigt lite som kan göras för att kontrollera crabgrass utan betydande skada önskade gräsarter. Ta bort det för hand är ett alternativ, om det är mycket tidskrävande. Om det är särskilt dålig i en viss del av gräsmattan, ta bort den med en spade och resodding är ett alternativ. Detta kan dock inte göras med seeding om det är under de varmare månaderna, helt enkelt därför att crabgrass kommer också att komma tillbaka. Under svalare månader kan re-seeding vara ett alternativ.

De som har trädgårdar har olika problem när det gäller crabgrass kontroll. Trädgårdsskötsel betyder ofta det kommer att finnas kala fläckar i området där trädgården är och herbicider får behålla en del av önskad frukt och grönsaker ökar. Det bästa alternativet i detta fall är att ta bort allt gräs från trädgården genom handen ogräsrensning.

Crabgrass kontroll också hjälp genom att se till det inte finns några kala fläckar på gården. Kräver rikliga mängder av ljus för att växa, kommer crabgrass naturligt att attraheras av nakna ar en gräsmatta, särskilt sådana som inte skuggas av annan vegetation. Sammantaget kräver effektiva crabgrass kontroll och se till önskad gräset är friskt och växande fullt ut i alla platser på gården.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.