Vad bör jag tänka på Landskap Design?

Det finns ett antal saker att tänka på i liggande konstruktion, från och estetik av den färdiga produkten till nytta i trädgården. Genom att tänka på dessa frågor i förväg och komma med en sammanhängande plan för en trädgård anlagd eller utrymme, kommer trädgårdsmästare att kunna skapa ett projekt som är mer tilltalande färdiga inkarnation. Landskapsarkitekter kan befalla saftiga avgifter för sin kompetens inom sina områden, men mycket av landskapet design är faktiskt sunt förnuft.

När landskapsplanering en plats, det är en bra idé att tänka på begränsningar först. Rymden är en uppenbar begränsning, men det finns frågor som vattentillgång och klimatet. Reda på din klimatzon kan vara en stor hjälp, de kan som utforskar området för att se vilken typ av tillstånd jorden är i. Om jorden behöver ändras för vissa växter är det bra att veta detta i förväg.

Eftersom landskapet design är tänkt att skapa enhet mellan en mänsklig miljö och ett naturligt område, när man överväger begränsningar landskapsplanering, bör du också tänka inställningen. Skissa upp utrymme och även landmärken liknande strukturer, kullar, är stor sten, och stora naturliga inslag som träd som du vill behålla en bra idé. Du bör också tänka på ligger i landskapet, eftersom berg, dalar, skogar, kan sjöar, floder och andra naturliga funktioner samspel eller konflikt med landskapsplanering, beroende på hur mönstret hanteras.

Du bör också tänka på känslan av din trädgård. Vissa trädgårdsmästare, till exempel som växt mycket vilda utseende trädgårdar med naturliga växter som integrerar sömlöst med den naturliga miljön. Andra gillar gammaldags trädgårdar, formella trädgårdar, eller modernare trädgårdar. Du kanske vill utforska grannskapet att titta på andra trädgårdar och fundera över hur de får dig att känna, och vilka som tilltalar dig. Trädgårdar med inhemska växter kan bli mer miljövänliga, eftersom de kräver mindre resurser och minska risken för spridning av invasives, medan formella trädgårdar kan vara mycket hög underhåll, på grund av högre vatten-och gödningsmedel och behovet att hålla nere ogräset.

Konsistens, färg, storlek, form och linje är alla kritiska aspekter av landskapet design. Konsistens hänvisar till den visuella textur av växter. Vissa växter, till exempel, har mycket ojämn, luftig ser ut, medan andra är mjukare och samspel dessa strukturer kan ge ett distinkt utseende. Färg kan manipuleras med blommor, blad och stenar, medan skala eller proportion hänvisar till storleken på olika växter, och till samspelet storlek. En monstruösa träd, till exempel, skulle se löjliga med några små gullvivor under den, medan en tät plantering av lavendel kan se fantastiska med en gräns av låga buskar.

Form har att göra med den form av växter, och hur de passar in i det visuella landskapet, medan linjen innebär bokstavlig linjerna i trädgården. I ett kuperat landskap, till exempel en trädgård bestående av endast raka linjer skulle känna mycket skärande, medan böjda stigar och sluttande bäddar skulle passa in i naturen. Starka geometriska former par bra med moderna och formella trädgårdar, medan styva linjer och gränser tenderar att kollidera med mer naturliga landskapsskötsel stilar.

En annan faktor i landskapet design är dragen. Om du har ett däck, till exempel, kanske du vill omge den med planteringar som ramar in den, skapar en bro mellan huset och utomhus. Sjöar och vattendrag kan lyftas fram eller minimeras, beroende på hur landskapet design är ordnad, och det är lätt att skapa dolda hörn i ett landskap med hjälp av screening planteringar och stigar slingrande. Vissa tycker om att utforma en trädgård runt en kontaktpunkt som en gräsmatta, en staty eller ett naturligt inslag, medan andra föredrar att dra ögat bort från fula strukturer som skjul.

Det är också viktigt att tänka på hur trädgården kommer att användas. Några trädgårdar får användas för rekreation, till exempel, medan andra är rent estetiska. Gardens användas för odling av grödor kan vara precis lika vacker som rent prydnadsträdgårdar, och trädgårdar som syftar till att sålla bort fula åsikter kräver funktioner som häckar och rader träd. Seasonal användningar är en annan fråga, som trädgårdar radikalt genom årstiderna. Om du gillar att underhålla på senhösten, till exempel, kanske du vill ha en trädgård med växter som ser bra året runt, i stället för växter som når sin höjd i sommar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.