Vad bör jag tänka när man köper lakan?

Alla behöver lakan, men ofta vet man inte mycket om hur man kan köpa dem. Vad är "TC" i alla fall, och varför spelar det någon roll? Vad är skillnaden mellan en platta och ett påslakan? Vad är "djupa fickor?" Här är några svar om lakan och köpa dem.

En typisk blad som först av allt, kommer med ett platt blad, ett påslakan och två vanliga örngott. Den påslakan är elastisk hela vägen runt fållen, med pilar som vidtagits i hörnen för att säkerställa en smidig passar på madrassen. Begreppet "djupa fickor" avser lakan som har mer material för att passa över hörnen på madrassen. Madrasser är tjockare än de brukade vara, och med tillägg av funktioner som pillowtop måste påslakan att ta hörnen utan att rida upp.

En platt blad är just detta: ett blad som är isolerat runt om och tänkt att stickas in vid foten av sängen, över påslakan. "Standard" örngott passar över de flesta kuddar.

När du köper lakan, måste shopper överväga storlek. De flesta människor har queen-eller king size-sängar, och shopper får titta noga på förpackningen för storleken på lakan. King-size ark uppsättningar kan också ha king size-örngott. Dessa passar kuddar som är längre än standard kuddar. De flesta lakan kommer också att få mätningar av sängarna de passar på förpackningen, så en köpare kan komma beväpnade med längd och bredd mätningar av hans eller hennes säng och bör kunna hitta lämpliga lakan.

Trådantal är en annan aspekt att beakta när man köper lakan. Trådantal avser kvaliteten på skivmaterial. Tråden räkna med ett blad är antalet varptrådar och trådar väven i en kvadrattum av tyget.

Den undre tråden räknas, de tunnare och lägre kvalitet på materialet. De flesta människor kommer att vilja leta efter en tråd räkna med minst 250. Vissa fynd shopping webbplatser har också ark med mycket högre tråd räknar på stora rabatter, och dessa är bra ställen att leta efter kvalitet lakan.

En genomsnittlig, 200-tråd-count ark som kommer att pågå cirka US $ 25-$ 30, och priset går upp snabbt som ökar tråd räknas. Högre Trådantal ark är mjukare, tjockare och mer slitstarka. De håller mycket längre och kommer att "sova" bättre, så en shopper borde köpa den bästa lakan han eller hon har råd med.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.