Vad bör jag tänka när man köper kuddar?

Det finns många olika typer av kuddar för att passa många olika användningsområden för dem i hemmet. Det finns kuddar, golv kuddar, kuddar säng och till och med resa kuddar. Val av kuddar att köpa uppenbarligen beror på vilket syfte de tjänar, men säng kuddar är kanske den mest målmedvetna typer av kuddar. Eftersom du sover på dem varje kväll, finns det flera viktiga kriterier att beakta när man köper dem.

Först överväga innehållet i kuddar. Bed kuddar finns med en rad olika fyllningsmaterial-från polyester och syntetiska material som gås fjädrar. Vissa säng kuddar består av skum i stället för fyllning. Den typ av fyllningsmaterial som du väljer är en fråga om personlig preferens, men tänk på eventuella allergier som du eller bedmate kan ha. Även om många inte är besvärade av att fylla i deras kuddar, måste andra använder kuddar gjorda av allergivänliga material.

Bekvämlighet är en annan fråga när man köper kuddar. Ungefär som en madrass, kuddar erbjuder olika nivåer av stöd. Vissa säng kuddar är fasta medan andra är mjuka. Kuddar gjorda av minne skum material liknar madrasser gjorda av samma material, utom med mindre densitet. Välja kuddar som ger rätt stöd för just din sovställning kommer att förhindra muskelkramper i nacke, axlar och övre rygg.

På grund av dammkvalster, vilket kan påverka allergiker, föreslås det att de flesta säng kuddar bytas ungefär var sjätte månad. Skumfyllda kuddar kan bytas mindre ofta. Bed kuddar kommer faktiskt i olika storlekar så att du har örngott så att de passar kuddar du väljer. Förutom standard, drottningen och king size-kuddar kan du också köpa kropp kuddar, men det är i allmänhet mycket mindre urval i denna storlek.

Oavsett storlek eller typ av kudde du väljer, bör komfort ges högsta prioritet. Om du köper kuddar som du tycker är obehagligt att sova på, prova ett annat slag. När du hittat kuddar du gillar, sticka med dem att hela tiden ha en god natts sömn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.