Vad är vissa typer av Engineered Flooring?

Engineered golv introducerades på marknaden efter andra världskriget, och blev snabbt mycket populär, med nästan hälften av nya golv installeras i slutet av nittonhundratalet görs från utformad golvprodukter. Förutom att vara relativt enkelt att installera, är konstruerad golv slitstarkt och finns i en mängd former och mönster. Till skillnad från traditionella golv, installerar konstruerad golv också mycket snabbt, vilket är användbart för familjer som ska bo i sina hem medan reflooring dem.

Engineered golv skapas genom att skikta en faner över ett skikt av lövträ, plywood, eller hög densitet fiber. Bottenlagret är aldrig sett, men ger stöd och stabilitet till tunt faner. Variationer är vanligtvis tillräckligt tjock för att möjliggöra slipning en till två gånger, så högtrafikerade områden av golvet kan bli refinished. Den fanér är av högre kvalitet än det tunna fotografiska lager som används på laminatgolv.

Engineered golv finns i tre huvudtyper, beroende på installationen. Golvet kan flöt, limmade eller häftas. Beroende på hemmet och ansökan kan en typ vara bättre lämpad än en annan. Alla typer av tekniska golv innebär en not och spont stil montering, där en del låses in i nästa. I vissa fall är konstruerad golv för att bara knäppa ihop utan lim, vanligtvis vid flytande golv.

Flytande golv är installerat över en tunn pad på undergolvet limmade och eller snäpps ihop. Vissa tillverkare hävdar att deras flytande golv kan installeras direkt över tunna mattor behandla mattan som en rondell. Limmade konstruerad golv är fäst direkt på underlaget med hjälp av ett starkt lim. Spikade eller häftade golv installeras ungefär som traditionella trägolv, använder små golv spik eller klammer för att säkra golvet.

Engineered golv görs i nästan alla lövträd som finns, och finns på en rad priser. Vanligtvis utformade golv också prefinished, så att den är klar att användas direkt efter installationen. Förutom att produceras i en mängd olika träslag, tillverkare dessutom konstruerad golv i flera grundläggande konfigurationer. Konsumenterna kan köpa långa remsor av golv som kommer tillsammans att se ut som en traditionell planka golvet, eller de kan köpa en mängd andra mönstrade golv såsom parkettgolv.

Alternativen med konstruerade golv är ganska varierande och många konsumenter kombinera flera ytskikt eller typer av bearbetade golv i sina hem för en kreativ golv mönster. En gemensam val, till exempel, är en mörkare lövträd såsom brasilianska Cherry runt kanterna av rummet, och ett mer ljust trä som vit ek eller ask i mitten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.