Vad är några olika typer av skjutdörrar?

Skjutdörrar öppet horisontellt genom att skjuta längs ett spår. De är monterade på eller avstängd från spåret och skjut i endera riktningen på rulle hjul. Det finns många olika typer av skjutdörrar tillgängliga för konsumenterna i dag.

Pocket dörrar är skjutdörrar används oftast i områden där det inte finns utrymme för en slagdörr. En ficka dörren glider längs sin egen längd och försvinner in i ett fack, eller fickan angränsande väggen. Rullarna ligger vanligen på en overhead-spår, även om de finns med golv spår.

Dessa skjutdörrar används i många tillämpningar, inklusive badrum, garderober, kontor, förråd eller andra delar av hemmet där utrymmesbegränsningar hindra användningen av traditionella dörrar. De används ibland för att skapa en arkitektonisk effekt och finns i både enkel och dubbeldörr sorter.

Arcadia dörrar är en annan populär typ av skjutdörrar. De är rektangulär till formen och gjorda av glas. En Arcadia skjutdörr är monterad på rullar parallellt med en fast glasskiva med liknande form. Den anpassar sig till intilliggande glaspanel när den är helt öppen och glider på plats när de är stängda.

Dessa dörrar används oftast som en barriär mellan insidan och utsidan av ett hem, vanligtvis leder till en bakgård eller uteplats område. I denna ansökan är ett Arcadia dörr efterlyste också en altandörren. Namnet kommer från en förmögen tillverkare av den här typen av skjutdörrar.

Bypass dörrar är skjutdörrar används ofta för garderober och pentryn. De glider förbi och bakom varandra när de är öppna. När det är stängt, står de bredvid varandra och effektivt blockera öppningen eller entrén. Bypass dörrarna är monterade i spår på både toppen och botten av dörrkarmen.

Andra typer av skjutdörrar omfatta luftningsgaller eller slutare, speglade, franska och Shoji skärmar. Luftningsgaller eller slutare dörrar används vanligtvis för att täcka förvaring garderober, förråd eller pentryn. De har utseendet på verkliga luckor och vanligen har två dörrar som kan skjutas inåt från en central punkt.

spegeldörrar är tekniskt en subtyp av skjutdörrar. De finns både som pocket och dörrar bypass. De är vanligtvis installeras i sovrum garderober för att ge rummet en större känsla. De tjänar också dubbla syftet att ge en full längd dressing spegel i rummet.

franska dörrar, även typiskt svängig, finns nu i skjutbara varianter att spara utrymme. Dessa är traditionella franska dörrar modifierade för att skjuta istället för att svänga fram till ett rum.

Shoji skärmar är en annan typ av skjutdörr. De är gjorda av trä och genomskinligt papper och har använts av den japanska i århundraden. De har många användningsområden, men har blivit populära i modern design med asiatiska influenser. De finns oftast som vetter mot trädgården eller områden bakgård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.