Vad är några olika typer av Vikportar?

Vikdörrar är så därför de gånger öppet istället för att svänga upp som en vanlig dörr gör. Dessa dörrar är bäst används när utrymmet är begränsat eller när en person behöver använda utrymmet bredvid en dörr. Många typer av vikdörrar är bi-faldig dörrar, men det finns också flera vikdörrar kallas dragspel dörrar.

En typ av dessa dörrar är vanliga i hemmen är en bi-faldig dörren. De kan installeras när utrymmet är för litet för en vanlig dörr. Av denna anledning är dessa typer av dörrar som används i garderober, tvättstuga, och pentryn. De kan också användas för att skilja två rum i ett hem.

Bi-faldig dörrarna är två smala dörrar kopplad med ett gångjärn i mitten. Dessa dörrar har installerats längs ett spår så att dörren glider öppen. När de öppnas, de två dörrarna vik längs gångjärnen och skjut åt sidan. En bi-faldig dörr kan också användas i par. Två bi-faldig dörrar sätts ihop på ett spår och när den öppnas, veck varje dörr öppen båda sidor av spåret.

Multi-vikdörrar kallas också dragspel dörrar. Precis som bi-faldig dörrar, dragspel dörrar vika åt sidan. Men dragspel dörrarna har flera paneler att vika ihop som ett dragspel. Deras unika designen gör att de använder mindre utrymme än en bi-faldig dörr, men det innebär också att de måste vara gjorda av tunna material. Dragspel dörrar kan antingen installeras på en bana eller kan rullas bort från en plats till en annan.

Vissa dörrar, kallade akustiska dörrar, används för att isolera mot buller. Dessa typer av dörrar används i kyrkor och kontorsbyggnader eller var ljudisolering behövs på grund av ett tal eller presentation. Även om de inte ge några ljudisolering, dessa akustiska dörrar tillverkas fortfarande av tunna material och kan inte ge total ljudisolering.

Vikportar kan även användas som ytterdörrar och kan göras med glas. Några av dessa dörrar emulera franska dörrar men spara plats genom att kunna vika undan. Ha en sådan dörr ger husägare till förmån för en fri sikt samt ger dem möjlighet att utnyttja så mycket utrymme som möjligt.

Tillverkare av vikdörrar kommer upp med nya och unika sätt att marknadsföra sina produkter. En av dessa produkter är en vikdörr bokhylla. Dessa dörrar ser ut som en normal bokhylla vid första anblicken men som kan fälla ihop och avslöjar garderober, rum, eller ens en vägg säker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.