Vad är några olika typer av Matbord?

matbord i regel som en av de viktigaste möblerna i alla hem. Precis som mått och inredning av bostäder kommer att variera, material, design och storlek matbord täcker ett brett spektrum av alternativ. Här är några exempel på olika typer av matbord du kan överväga för ditt hem.

En gång i tiden var det matbordet anses vara en formell möbel och alltid byggdes med hjälp av någon typ av hårt trä. Alternativ såsom ek ofta bland de val, med tall används ibland när det fanns en önskan att ha en lite mer rustik känsla. Med tiden kom matbord också vara tillverkade av körsbärsträ, pekannöt, och ett antal andra träslag. Än idag majoriteten av matbord använda någon typ av bas trä som omfattas av ett faner som härmar utseendet på ett mer attraktivt träfibrerna.

Det är trä som inte är det enda material som väljs för matbord idag . Glas och marmor används ibland för bordsskivan, medan blandningar av trä, krom eller stål bildar ben eller bas som stöder toppen. Det finns sju några matbord i dag som är uppbyggda av tjocka harts material som motstår repor och ger en nivå av stabilitet som är mycket nära att en tung trä matbord.

Tillsammans med valet av material, matbord finns även i en mängd olika storlekar och former. Den fyrkantiga bord och rektangulärt bord är två av de vanligaste alternativen för matbordet, men andra former kan vara att föredra för mindre utrymmen såsom en matsal vrå i ett stort rum eller undanstoppad i ett hörn av en lägenhet vardagsrum. Ett runt bord som bekvämt kommer plats fyra till sex personer är ett utmärkt alternativ när utrymmet är något begränsade. För att ytterligare maximera användningen av utrymmet, kommer med ett pelarbord är ett bra alternativ. Faktum är att många av de rundabordssamtal äta konstruerade piedestal tabeller, eliminerar behovet av att ordna sittplatser på ett sätt som undviker de bordsben.

Drop blad och tabeller fliken är utmärkta alternativ när det finns ett behov att ta emot större matsal partierna för speciella evenemang, såsom en semester måltid. Med tabeller droppe blad, bladen för att lägga till sidor i tabellen när den inte används, men kan höjas för att skapa en större yta matbord vid behov. Ett annat alternativ är en konstruktion som tillåter bladen att glida under huvudavdelningen i bordsskivan. Dessa kan enkelt skjutas utåt och uppåt för att låsa på plats och expandera topp när det behövs.

Tabeller som är utrustade med en flik eller infoga är också populära alternativ. Med denna design tabellen är egentligen uppdelad i två sektioner. Sektionerna kan skjutas isär för att möjliggöra införandet av fliken i mitten av bordet. Fliken kan lätt lagras i en garderob när den inte behövs, och drog ut för att användas med stor lätthet. Detta alternativ är en av de vanligaste sätten att utöka matbord för speciella evenemang, t. ex. en buffé eller en formell sitta middag.

Att välja rätt bord för ditt hem innebär att förstå vad som fungerar bra inom loppet när det gäller design och storlek. Matbord som är för stora för det utrymme som kommer att skapa en känsla av att stängas in och göra rummet obehagligt. På samma sätt, matbord som är för små eller fel form för rummet ger utrymme en känsla av ofullbordad och kommer också att misslyckas med att skapa en inbjudande miljö. Välj den tabell baserat på formen, design och storlek som kommer att vara trevlig för ögat, arbetet med de delar av utrymmet, och gör din matsal känns inbjudande för familjemedlemmar och gäster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.