Vad är det bästa sättet att rengöra trägolv?

trägolv är ett av de enklaste golv typer att hålla ren. Till skillnad från mattor, trägolv kräver minimalt underhåll och kan pågå i många år. Ren trägolv som löper genom hela huset kan göra att huset ser både vacker och rymlig. Underhåll metoder för att rengöra trägolv inte skall kunna skilja mellan olika typer, men vissa ytor kan kräva extra försiktig vid fläckborttagning.

Det snabbaste och mest effektiva sättet att rengöra trägolv är med en fuktig mopp. Innan uppsamlingsöverföringar, se till att du har tagit bort all yta damm från golvet. Detta kan göras med en mjuk borste eller lätta dammsugare. Då, helt enkelt mopp, skölj och upprepa. Det är viktigt att ta bort grus och smuts från trägolv. Smuts och grus är de största fienderna när det gäller repor eller tvättning golvet finish.

Det finns många trägolv rengöringsmedel tillgängliga, men en neutral rengörings (dvs. varken för låga eller för höga pH-nivå) och vatten kommer att göra jobbet lika effektivt. Den trägolv måste vara väl tillslutna innan uppsamlingsöverföringen. Om det finns slitna fläckar, använd inte vatten, eftersom vätskan kan tränga igenom träet och orsaka warping.

De flesta trägolv är nu färdig med en ytbehandling som kallas polyuretan . Dessa golv ser blank och glänsande. Polyuretan ser ut som en plastbeläggning över trä och är mycket tålig. En annan finish, kallade penetrerande sälar , består av vax eller klarar olja att tränga in i träet och skyddar inifrån.

Du kanske vill gå det där lilla extra och avsluta den uppsamlingsöverföringar med ett vax eller polish. Om du märker att din rena trägolv fortfarande ser matt och sedan polering dem med vax kan hjälpa. Det kan ta lite extra armbåge fett för att rengöra trägolv på detta sätt, men slutresultatet kommer att vara värt det. Vissa använder också en golvpolish för att lägga till en glans på golvet. Om vax eller polish används regelbundet kan det vara problem med vidhäftning när det gäller att ytbehandlar av trägolv.

Alla golv är känsliga för fläckar, om de är hårda eller heltäckningsmatta. En mycket fin stålull kan användas för att avlägsna en majoritet av fläckar. Lite alkohol kan också användas för att ta bort fläckar från rena trägolv. Avsluta med polering och polering. Om fläcken kvarstår, sedan slipa ner området kan vara det enda alternativet för att ta bort den.

Beroende på mängden trafik i ditt hus måste du kanske bara att rengöra trägolv gång en vecka. En extra försiktighetsåtgärd används för att upprätthålla rengöra trägolv kan vara att människor bort skor när de går in i huset. Genom att göra detta, kan du begränsa mängden heelmarks präglade i golven och underhåll som krävs i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.