Vad är det bästa sättet att rengöra laminatgolv?

laminatgolv är populära alternativ i många hem. Tillsammans med att ge tecken till rymden är golv ofta mer praktiskt än andra alternativ som hårda eller mattor. När det gäller rengöring laminatgolv, är processen faktiskt mycket enklare än många tror. Om du undrar hur man rengör laminatgolv enkelt och snabbt, här är några tips.

En av de första saker att tänka på är att ett laminatgolv vanligtvis behöver inget annat än en enkel uppsamlingsöverföringar att se bra ut. Men istället för att använda en traditionell mopp och hink med vatten, prova att använda en torr mopp i stället. Torka moppar har en liten rondell som effektivt plocka upp damm och smuts från ytan på golvet. När plattan är laddad, helt enkelt kasta den i papperskorgen och ersätta med en annan rondell. Om det inte finns spill eller fläckar närvarande är detta allt du behöver göra för att rengöra laminatgolv effektivt.

Men när det är tung smuts spåras till hemmet, kanske du måste ta till mer aggressiva metoder för att rena laminatgolv. Detta kommer att innebära att vi använder en svamp mopp tillsammans med någon typ av rengöringsmedel. Det bästa stället att börja din sökning efter rätt renare är med tillverkaren av ditt golv. De ger ofta riktlinjer för vilka typer av rengöringsmedel kommer att leda till en blank yta utan att skada materialet.

Om du inte kan få riktlinjer från tillverkaren är det en god idé att försöka rengöra golven med en agent som inte är laddad med starka kemikalier. Prova en enkel lösning av vit vinäger och vatten, eftersom detta räcker ofta för att rengöra laminatgolv så de ser nya igen. En mild fönsterputs är ett annat alternativ. Men innan du försöker rengöra hela vidden av golv, prova dessa milt rengöringsmedel på en liten del av laminat ytan. Detta hjälper dig att identifiera om renare kommer att blekna eller på annat sätt skada ytan på golvet.

Det kommer att finnas situationer där du måste skura ytan på din laminatgolv. Du kan använda en svamp eller mjuk borste för detta ändamål. Tänk på att slipande föremål såsom stålull eller hårda borstar skadar ytan. Lita på att mjuk borste eller mjuk svamp kommer att arbeta medlet in i någon liten fördjupningar och ta bort eventuella smuts närvarande. Om du inte har en svamp eller mjuk borste närvarande kan du använda en gammal disktrasa att rengöra laminatgolv.

När du rengör laminatgolv i hemmet, se till att gå tillbaka och ta bort överflödig vätska som kan finnas på ytan av golv. Stående vätska kommer att skada golvet över tiden. Använd en torr mopp eller ren handduk för att avlägsna överflödig vätska. Golvet torkar snabbt och ser bra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.