När ska jag flytta mitt barn ut från sin Barnsäng?

Det finns inte en specifik ålder då alla småbarn bör flyttas från sin spjälsäng och in i en ny sovande arrangemang. Den bästa tiden att göra detta beror på faktorer som temperament, höjd och livssituation, som varierar från barn till barn. Som en allmän regel, de flesta föräldrar att byta när deras lilla är cirka arton månader till två år.

Säkerheten bör vara den första oro när den beslutar om att flytta en liten knatte ur sin spjälsäng. Om barnet är att klättra ut eller försöker klättra ur spjälsängen, är det förmodligen dags att övergången till barnet säng. Ett fall från den höjden kan vara farligt. Att klättra ut är en stor tecken på beredskap som vanligtvis inträffar före två års ålder. Men vissa småbarn försöker aldrig att komma ur sitt spjälsängar på egen hand. I detta fall rekommenderas det att de byter till en säng som när de når en höjd av tre meter (91 cm).

Ett annat skäl till varför vissa föräldrar flyttar sina barn till ett barnet säng är att frigöra sängen för en ny bebis. Detta fungerar bäst om övergången startas ett par månader innan barnet beräknas komma. Annars kan situationen skapa avundsjuka och bitterhet för en ny liten bror eller syster. Det är oftast inte en bra idé att betona att barnet är att ge upp spjälsängen för att ge den till barnet.

Det är också bäst att göra denna övergång vid en tidpunkt då inga andra större förändringar sker i barnets liv. De flesta småbarn har sovit i samma krubba sedan strax efter födseln. Det har varit en konstant i sina liv och därmed ett tecken på säkerhet och komfort. På grund av detta, på väg in i en liten knatte säng är en utveckling milstolpe som kan vara svårt. Det kan vara överväldigande för ett barn att göra denna förändring när andra stressande och osäkra situationer också händer, som att byta barnomsorg leverantörer, lägga till en ny medlem i familjen, eller starta potträning.

Det finns några saker som föräldrar kan göra för att processen med att byta till ett småbarn säng lättare. En idé är att ställa in sängen i rummet i förväg så att barnet kan vänja om innan det förväntas att sova i den. Prata med barnet om varför den finns där. Det hjälper också om en sänggåendet rutin är redan på plats. Nycklarna till en smidig övergång är timing och planera framåt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.