Hur väljer jag det bästa VVS-företag?

För att hitta de bästa VVS-företagen i ditt område, är det en bra idé att först samla in namn och nummer för varje företag och kontakta dem via telefon. Denna information finns på nätet eller via den lokala telefonkatalogen. Du kan också göra en lista med frågor i förväg och ha den nära till hands när du gör varje samtal.

Frågor att ställa VVS-företag finns även om de inte tar din typ av projekt, vad prisklasser är, vilka generella väntetider, och om de har tillförlitliga referenser. Ett bra företag kommer att vara mer än villig att besvara dessa frågor, som de ytterligare du har. Om någon av dem verkar tveksamma eller osäker på hur man svarar, gå vidare.

När du har minskat ner på listan av potentiella VVS-företag kan du överväga att hyra, bjuda in dem var att komma till den byggnad där arbetet kommer att genomföras. Detta ger dem möjlighet att ta del av alla nuvarande kanal och system som finns på plats, samt ta en titt på arbetsmiljön för eventuella frågor. De bör kunna ge dig en mer exakt prisuppgift på den tiden så att du kan fatta ett beslut som är inom din budget.

Om du får referenser från ett företag, se till att fullfölja dem. Tidigare kunder kommer att vara mer än glada att ge dig in historien om hur det är att arbeta med ett bolag, vare sig bra eller dåligt. Ett företag som får lysande recensioner från alla referenser är nog ett säkert kort. Detta är inte att säga att om ett företag har tillfällig missnöjd kund är det inte ett bra företag, men varför ta chansen?

Du bör också be samtliga VVS-företagen i fråga om de produkter de erbjuder och deras tillverkare. Ett bra företag kommer att vara mycket kunniga om vilka system som installeras och kommer att vara mer än glada att ge dig information om deras förväntade resultatet, underhåll och kapacitet. Detta steg kommer att förhindra förvirring senare när reparationer behöver göras, filter ändras eller termostater återställs.

När du har hittat rätt kandidat, var inte rädd för att övervaka hur projektet fortskrider. Om du har valt rätt person, kommer saker och ting vara mer eller mindre enligt plan och budget. Tveka inte att fråga saker om extra kostnader uppstår, det rör på sig långsammare än man väntat, eller om du har andra bekymmer. Merparten av tiden frågor kan utarbetas i godo.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.