Hur tar jag bort blodfläckar från kläder?

Blod och andra fläckar protein på kläder kan vara problematiskt om de inte hanteras snabbt. Det första steget i att ta bort alla kläder fläckar tar itu med det så snart som möjligt genom att ta bort plagget och spola det i kallt vatten. När detta inte är möjligt bör plagget försiktigt torkas med kallt vatten. Var noga med att inte gnugga fläcken i tyget när blotting, eftersom det kommer att sprida den längre in i fibrerna i plagget. Blodfläckar, om den behandlas snabbt, kommer inte att lämna ett permanent märke.

aldrig använda varmt vatten på blod fläckar, eftersom värmen kommer att blodet och gör det omöjligt att ta bort. Placera inte kläder med blodfläckar i torktumlaren tills blodfläckar helt har tagits bort, eller värmen i torktumlaren kommer att fläcken. I extrema fall, när blodfläckar har ställt in med blekmedel eller en citron och salt lösning kan hjälpa till att lossa dem. Om blod har clotted på tyget, lossa koagler genom blötläggning och sedan behandla fläcken.

För att ta bort färskt blod fläckar, blöta plagget i kallt vatten i minst trettio minuter före tvätt. Badda med tvål eller en enzymatisk renare kan också hjälpa till att rensa blodet fläckar från tyget. Tvätta plagget i kallt eller varmt vatten och kontrollera innan du lägger den i torktumlaren att se till att de blodfläckar har försvunnit. Om de har inte upprepa cykeln.

Om blod fläckar har torkat, blöta plagget i varmt vatten med en enzymatisk renare att lossa fläcken. Blötlägg i minst en timme, kontroll för att se om blodfläckar har börjat komma klart före tvätt plagget i kallt eller varmt vatten. Större fläckar bör tvättas efter blötläggning för att ta bort så mycket av blod som möjligt före tvätt.

Väteperoxid kan användas mycket effektivt för att avlägsna blod fläckar, även om det är lämpligt att göra ett test patch först för att säkerställa att peroxiden inte kommer att orsaka en färgförändring. Häll väteperoxid på området för den blodfläck och låt den skum i några minuter innan torka av den och tvätta normalt. Äldre blodfläckar kan kräva upprepad användning av väteperoxid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.