Hur tar jag bort bläck från kläder eller möbler?

Om du någonsin har haft erfarenhet av tvätt en kulspetspenna med en full belastning av kläder, eller med ett barn "av misstag" dra på tyget möbler har du förmodligen undersökt ett antal sätt att ta bort bläck från tyg . Många webbplatser på Internet masken sig så hjälpsamma områden men är verkligen reklam för ett eller annat rengöringsmedel varumärke. Medan vissa rengöringsmedel, som Oxyclean? eller få kan få bläck ur vissa kläder, det finns även några utmärkta hem-baserade metoder för att ta bort bläck.

En av de mest populära och effektiva metoder för att ta bort bläck från kläder, speciellt om det är en enda fläck, gäller hårspray. De flesta föredrar pump hairspray till aerosol. Den hairspray bör inte ha balsam eller oljor, eftersom detta kan fläckar en kläder med olja. Istället väljer enkla hårspray med hög alkoholhalt. Om man väljer en aerosol att ta bort bläck, användning Aquanet eller dess generiska motsvarande. Spraya lite hårspray på fläcken och försiktigt skrubba för att ta bort bläck.

Flera bläck fläckar kan vara svåra att ta bort, och i dessa fall kan tvättmedel metoden fungera bättre. Man kan också få ut fläckarna med fläckborttagningsmedel som Skrik?, Eller helt enkelt genom att behandla varje plats med lite flytande tvättmedel och sedan gnugga försiktigt. Slutligen låter kläder sitta i ca 15-20 minuter och rewash. Detta kommer i allmänhet bort bläck fläckar.

Men när väl kläder, och bläcket är torra, kan det vara svårare att ta bort bläck fläckar. Man måste väta bläck eller behandla med ett alkoholbaserat ämne för bästa resultat. Istället för hårspray kan man också prova enkel tvättsprit. Ibland människor använder också ättika, men detta kan inte fungera bra på möbeltyger. Det kan vara särskilt väldoftande och utmanande att helt ta bort från möbeltyger. Alkohol eller hårspray tenderar att arbeta för att undanröja bläck på möbler, eftersom de snabbt avdunsta. Vissa människor svär också av mattrengöring sprejer för avlägsnande av bläck på möbler.

Ett antal personer också rekommenderar att du använder diskmedel, eller till och med diskmedel, för att ta bort bläck. Med diskmedel, en rockar varje fläcken med tvättmedel, gör det möjligt att sitta i 20 minuter eller mer och sedan rewashes den i tvättmaskinen. Man bör pröva en del av tyget innan du testar det här, eftersom den kan ta bort bläck fläckar och färgen på tyget på samma gång, speciellt om det innehåller blekmedel. Alla maskindiskmedel som innehåller blekmedel bör inte användas. På samma sätt kan väteperoxid också ta bort bläck fläckar men förstöra ett plagg.

permanent bläck fläckar kräver olika behandling, eftersom färgen pågå, även genom exponering för tvättmedel. Om du fångar en permanent bläck fläcken medan den fortfarande är våt, kan du kanske ta bort bläck med hjälp av en av ovanstående metoder. Du kanske måste arbeta på det under en tid, skrubber och ansöka om ett nytt alkohol eller hårspray, ta bort eller ljusare bläcket fläcken.

I många fall permanent bläck fläckar är extremt envis för att ta bort. Även kemtvättar kan utmanas av permanent bläck, och det är bäst att ringa en klädsel renare för att få bort dem från tyg på möbler utan att skada den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.