Hur ska jag välja en färg att måla mitt hem?

Det finns två tankegångar när det gäller att välja rätt färg färg för utsidan av ditt hem. En är att du äger ditt hem och den mark under den, så du bör ha rätt att välja vilken färg exteriör färg du vill ha. Låt grannarna klagar och sorl-de inte har någon rättslig kontroll över din egendom. Gå vidare och välja den färg du tycker bäst passar ditt hem estetik.

sistnämnda synsättet är att du inte bor på en ö, så respektera dina grannar när man väljer en utvändig färg färg. Ingen vill leva bredvid "hot pink" hus för de kommande 20 åren. Färgalternativ för exteriör färg bör jämföras med de befintliga systemen i andra hem i ditt område. Du behöver inte matcha din granne hem skugga efter skugga, men vara medveten om outtalade gemenskapsnormer innan du investerar i färg.

Den yttre färgscheman av de flesta hem är generellt mer konservativa än interiör färg system. Vissa kanske väljer att samordna yttre färg med inredningen, men det är inte absolut nödvändigt. Så länge övergången från yttre till inre inte är alltför skärande, har den exakta färgschemat inte att matcha. Tänk på färgen på det första rummet gästerna kommer att gå in på några idéer om en yttre färg som inte kommer att kollidera.

Till skillnad från inomhusfärger är utomhusfärger inte kända för sin subtila skillnader i ton och färg värme. I huvudsak kommer du att välja mellan vit, inte-så-vit, brun, ljusbrun, ljusgrön eller någon annan dämpad primär färg. Glöm naturfärgad sandsten och äggskal vid val av exteriör färg färg. Detta är en tid att använda en mycket subtil nyans som tyder på en ljusare grön eller blå eller gul, men den allmänna färgen fortfarande kommer att definieras i breda penseldrag. Du kommer att leva i det vita huset på Cedar eller blå huset på Maple.

När du handlar för exteriör färg, betrakta färgschema din grannes hem. Du kanske vill välja en färg som kommer att definiera ditt hem som en enskild enhet, utan också visas att samordna med omgivningen. Om din granne hem är gul, till exempel, kanske du vill titta på greener eller bruna. Dessa färger kompletterar den gula färgen spektrum utan att vara alltför skärande.

Vad du inte vill göra är att motverka grannens klarblå hem med en lika lysande röd färg. Två primära färger i närheten skapar en oönskad serietidning effekt. Om du råkar ha en granne med en djärv primär färg, tror neutrala som vita, benvit eller en ljusare nyans av färgen på din nästas hus.

Du kanske också vill överväga ett naturliga färger som kommer att hjälpa kombinera ditt hem med din landskapsskötsel. Bruna, gröna, gula och andra jordtoner kommer att skapa en känsla av kamouflage. Om ditt hem är omgiven av träd, buskar eller växter, kanske du vill följa deras exempel. En viktoriansk lila hem kan se ut på sin plats av sig själv, men om gräsmattan har en stor display av lila blommor, så det kommer att få mer visuellt intresse. Titta på ditt hem utomhus under alla årstider och sedan bestämma vad naturliga färger dominerar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.