Hur ska jag förbereda min hem för en ny valp?

En ny valp och en UPPSLUPPEN mänskliga barnet har mycket gemensamt, så det kan hjälpa att tänka på en när de förbereder ditt hem för den andra. En valp har ofta två hastigheter, noll och tio, så var beredd på en frenetisk första dagen när han eller hon anländer från skydd eller djuraffären. Det kommer att finnas misstag från båda sidor, men bara en sida kan färgas en dyr matta vardagsrum eller oavsiktligt tugga igenom en dator modem sladd. Förbered ditt hem för en ny valp kräver någon avancerad planering och en del improvisation.

Först och främst hjälper det att titta på din hem från en valp perspektiv. Detta kan betyda att ta slut till marken själv och letar efter potentiella faror och attraktioner. En valp gillar att krypa under bord och i mörka öppningar av nyfikenhet.

Finns det värdefulla föremål förvaras under köksbordet, eller elektriska apparater som hålls bakom en soffa? De kommer att behöva flyttas eller oanvändbara innan en ny valp anländer. Titta under soffor för små mynt som kan sväljas eller glömt godis eller andra livsmedel som kan vara skadliga för djuren. Gamla mediciner, rengöringsmateriel och andra kemikalier kan också gömmas i skrevor.

En ny valp ofta älskar att tugga på allt den kan få, precis som en mänsklig baby har försätta små föremål i munnen. Till skillnad från en mänsklig baby har dock en valp tänder stark nog att tugga igenom telefonlinjer, stereo kablar och elektriska kablar. Du vill ha för vana att koppla ur elektriska apparater när de inte används. Använd buntband för att organisera dator och stereo kablar, lyft sedan hela bunten utom räckhåll för en valp eller litet barn. En jordfelsbrytare bör förhindra en valp från att ta emot en elektrisk chock, men skadan kan redan göra.

Det ligger i den typ av djur för att ta ett aktivt intresse i nytt tillskott till familjen. Om du har andra husdjur, kan du behålla dem fastspända tills de kan lita på runt en försvarslös valp. Följaktligen kan mindre djur som hamstrar, marsvin eller ökenråttor visar sig vara alltför lockande för en ung valp. Ändra höjd nivå på de mindre husdjurets bur eller hitta en kraftigare behållare. Låt ett par dagar för alla sällskapsdjur att anpassa sig till varandra. Var särskilt vaksam om att upprätthålla livsmedelsförsörjningen-vissa djur är mer benägna att attackera ett nytt tillägg, om de tror att deras ransoner hotas.

Den kanske vanligaste förberedelserna för en ny valp är införandet av tidningen golv. Valpar inte låtsas ha kontroll över sin kropp fungerar-när tiden är inne kommer de att gå. Det finns inget som heter dyra trägolv i valp världen. Det bästa är att täcka en generös yta av golvet med tidningar och vänta på att valpen att göra resten.

Ibland kan en valp kommer telegraf sitt nästa drag, men räkna inte med det. I stället uppmuntra valpen att använda en plats närmare dörren. Minska storleken på det område som omfattas i tidningen tills bara ett par sidor kvar framför dörren. Placera vissa tidningar precis utanför dörren för att erbjuda ännu mer kontinuitet. Så småningom valp ska lära sig att gå ut för elimineringar, och du kan börja byta ut alla dessa tuggade sladdar och bordsben.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.