Hur kan jag stödja Känslomässigt Min gravida fru?

Du kanske undrar, som en man, hur du känslomässigt kan stödja din gravida hustru. Självklart du inte kan bära barnet, uthärda graviditetsillamående för din fru, eller gå genom de många humörsvängningar i samband med graviditet hormoner. Men du kan hjälpa din gravida hustru i en mängd olika sätt som hjälper henne att få igenom en graviditet känsla säker och redo att bli en mamma.

Två böcker om detta ämne kan hjälpa dig att veta vad som väntar när din fru väntar. Dessa är och Hur bli pappa av DrWilliam Sears och Sears Martha. De båda utvärdera faderns roll under en graviditet, samt efter, och erbjuder bra råd för att stödja din gravida hustru. Det finns många andra böcker och det kan stödja din gravida hustru för att bara veta att du läser några av dem. Det betyder att du känner igen denna fantastiska förändring som sker, och att du är redo att bli pappa, precis som din hustru förbereder sig för att vara en mamma.

Du kan stödja din gravida hustru genom att veta vilka typer av fysiska förändringar hon upplever, och om utvecklingen av barnet. Ibland gravida kvinnor kan känna att de är de "enda" lära sig om sånt här, medan den blivande pappa tar en mer passiv roll. Att lära tillsammans är en typ av intimitet som bidrar till att stödja din gravida hustru.

Dock kan din fru vill inte gå in på detaljer om hennes graviditet. Hon kanske inte vill veta hur stor hennes livmoder är, och hon absolut inte kan vara bra att få veta hur hon skulle bete sig eller vad böckerna säger om hur hon ska känna. Respektera din hustrus grad av deltagande i den fysiska och känslomässiga förändringar som sker under graviditeten kommer definitivt att vara mer användbar än impassively informera din fru att hon inte gör det som böckerna säger.

Humörsvängningar är ofta ett kännetecken för graviditet. Du kan stödja din gravida hustru genom att vara en tröstare när hon behöver det, hjälpa till att försäkra henne om detta är ett första barnet som hon kommer att bli en bra mamma, och låta henne veta att du finns där för att hjälpa till. Andra kvinnor kanske vill behålla så mycket oberoende som möjligt under denna tid. Du måste låta din hustrus känslor vägleda dig, och upprätthålla en öppen kommunikation med henne.

Graviditet kan göra en känner sig trött, och ett sätt att stödja din gravida fru är genom att delta i några sysslor runt hushåll. Speciellt om din fru verkar utplånats av graviditeten erbjöd sig att hjälpa en lite mer kan ge henne behövs raster. Du också kanske vill ta upp en bra bok om massage eftersom massage kan vara en bindning erfarenhet, liksom smärta eller psyket för den gravida kvinnan.

Du kan även stödja din gravida hustru genom att hjälpa henne förbereda "näste" för det nya barnet genom att sätta samman förskolor möbler, måla barnpassning osv hjälpa din fru butik och registrera alla nödvändiga baby redskap är också särskilt hjälp, särskilt om det är för första gången.

ekonomiska problem kan vara en enorm stress för gravida kvinnor. Graviditet kan vara en osäker tid för den omedelbara framtiden och på lång sikt. Många kvinnor fruktar att de inte kan arbeta så länge de behöver, eller kanske inte kan eller vill återgå till arbete efter det att barnet fötts. Barnomsorg, medicinska och pedagogiska kostnader kan vara av särskilt intresse också. Du kan stödja din gravida hustru genom att hjälpa att planera för dessa kostnader, inställning och hålla sig till en ny budget, eller att finna alternativa sätt att göra extra pengar.

Många kvinnor rädda för att de inte längre är sexuellt attraktiva eftersom de är gravida. I de flesta fall bedriver sexuell aktivitet fortfarande fullt frisk. Det ska aldrig tryckas på en gravid kvinna som inte vill det, men för vissa gravida kvinnor kan det vara mycket intressant att konstatera deras män fortfarande önskar dem. Många gånger, intima stunder tillsammans kan vara till stort stöd för din gravida hustru, eftersom det hjälper henne att inse att du fortfarande älskar och lust henne.

Som en kommunikatör som en hjälpare, och som en älskare kommer du att hitta sätt att känslomässigt stöd för din gravida hustru. Graviditeten kan vara en gemensam händelse och en tid av stor glädje och förväntan för ett par. Din vara en aktiv deltagare i denna process sätter dig på vägen till att bli en fantastisk pappa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.