Hur kan jag förhindra gemensamma olyckor i hemmet?

Hushållens olyckor händer hela tiden. Som med många saker i livet, förebygga olyckor i hemmet är till stor del en fråga om sunt förnuft.

Brännskador är vanliga runt huset-oftast i köket. Steam brännskador är mycket vanliga, speciellt från mikrad mat. För att förhindra denna typ av ånga brännskador, dra locket på skålen i hörnet vänd bort från dig. Lyfta den lite så att de flesta av ångan, sedan drar du försiktigt tillbaka mot dig. Alltid starta i bortre hörnet.

Fett brännskador är också vanliga olyckor i hemmet. En bra förebyggande åtgärd är en metall fett skärm. Dessa är vanligtvis tillräckligt stora för att passa över de största stekpannor och har ett rimligt pris. De hindrar fett från att hoppa fram från en het panna och på exponerad hud.

För att förhindra att fett bränner samtidigt som du vrider stekning mat i en stekpanna, undvika överhettning pannan och flytta pannan av brännaren innan du slår på maten. Att små minskning i temperatur kan vara tillräckligt för att hindra fett från popping på armen eller ansiktet. Undvik också att laga mat samtidigt bär något med stora eller avslutande ärmar. Det är lätt att dra en ärm i en varm brännare eller genom hett fett.

olyckor i hemmet även kontakt brännskador. När du tar något ur ugnen, se till att grytlapp helt täcker huden. Ugn vantar är de bästa förebyggande för dessa olyckor i hemmet, eftersom de täcker hela handen och handleden. Håll kastrullhandtag vände sig till insidan för att hindra barnet från att dra i grytan från spisen och för att hålla vuxna från att knacka in i dem, också.

Om brända, kör kallt vatten över området. Om huden ser förkolnade eller mycket vitt, kan det vara en tredje gradens brännskada. Se en läkare omedelbart. Annars behandla området med bränna grädde och antibiotika salva. För första gradens brännskador är aloe vera gel ett bra behandlingsalternativ. Om brände i ögonen eller över ett stort område, se en läkare.

skållning är en av de vanligaste olyckor i hemmet. Kontrollera att varmvattenberedaren är termostat och kontrollera att den inte är över ca 115-120 ° F (ca 46-49 ° C). Allt högre kan orsaka allvarliga brännskador.

diskmaskinen inte ska vara rent varmt vatten. Temperaturen bör göra det möjligt för en person att bekvämt doppa händerna. Badkar eller dusch vatten bränner sällan vuxna, men en mamma med små barn bör löpa bad som troligen är lite svalare än hon tycker om det själv, eftersom barns hud är känsligare.

diabetiker eller andra med cirkulations-eller nervskador i fötter bör vara särskilt noggranna med badvattnet. Våra fötter är vanligtvis vår första indikatorer som vattnet är för varmt, men dessa personer kanske inte har tillräckligt känseln i fötterna för att registrera farligt varmt vatten. Kontrollera vattnet med händerna först, eller har någon annan kontrollera det.

Andra vanliga olyckor i hemmet är electrocutions. Det bästa förebyggande åtgärden är att koppla bort allt du arbetar med. Om du är osäker på vad som är fel med något elektriskt, få någon som vet vad han eller hon gör för att kontrollera det. Om en elektrisk ström orsakar något mer än en svordom och kort smärta, såsom yrsel eller medvetslöshet, se en läkare.

Falls utgör en stor del av vanliga olyckor i hemmet. Här är lite sunt förnuft tips: håll elektriska sladdar från golvet, plocka upp föremål som kan orsaka fallolyckor, se till tvål och handdukar är avstängda badkaret golvet och plocka upp tidningar. Håll dig borta våta golv eller nyligen vaxat trä.

För att undvika nedskärningar, plocka upp glassplitter med en pappershandduk. Håll knivar vassa, eftersom slöa knivar kräver mer tryck att skära ner och orsakar mycket mer skador än vassa sådana. Förvara vassa knivar ur diskhon. Det låter kanske konstigt, men människor har skurits ned med sticka sina händer i diskmaskin att plocka upp bestick och hitta ett knivblad i stället. Få till akuten om blödningen inte kan stoppas.

När man använder kemikalier, såsom lösningsmedel, hålla området väl ventilerat. Om stänk av en kemikalie, hälla vatten över området och se en läkare om det är mycket smärtsamt. Också vara försiktig med att blanda alla rengöringsmedel, så att du skapar en giftig gas.

Om någon skada ser svår eller orsakar smärta efter en rimlig tid, inte tar chansen-se en läkare. Med sunt förnuft hjälper dig att undvika de värsta olyckor i hemmet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.