Hur kan jag förbättra Uppvärmning Effektivitet i mitt hem?

Det är lätt att få chockad med en stor elräkningen under de kalla vintermånaderna. Det finns ett antal åtgärder som kan vidtas för att hjälpa till att hålla kostnaderna ner för att förbättra uppvärmning effektivitet. Även om vissa åtgärder kan behöva hjälp av en entreprenör, kan många andra göras enkelt och snabbt av alla gör-det-självare.

ditt hem värme, ventilation och kylning (HVAC) är den mest självklara plats att starta, eftersom detta är förmodligen den största strömförbrukningen, och den största energikälla förlust också. Få dina VVS-system servas regelbundet och byt filter på bastuaggregatet. Ett smutsigt filter dramatiskt kan minska värmeeffekten, men det bara kostar några dollar och tar bara några minuter att byta.

Sealing ditt kanalsystem är också ett enkelt sätt att spara energi. Ett kanalsystem som har läckage kommer att ta i ouppvärmda luften och blåser in den i ditt hem. Täta läckor med kanalen mastix, istället för tejp. Vinden är också en vanlig källa till utkast, så du bör se till att försegla luftspalter på vinden. Hål eller tunnlar för avlopp eller ledningar om de lämnas öppna, kan orsaka kall luft att röra sig innanför väggarna i hela huset.

En varmvattenberedare är också en stor konsument av energi, och många är ineffektiva. En tank stil varmvattenberedare skall fästas om det är en ouppvärmd plats i huset. Tankless, får på begäran varmvattenberedare förbättra uppvärmning effektivitet, eftersom de inte hela tiden måste värma en stor tank med vatten.

Windows är en annan självklar värmeförluster. Helst bör fönster placeras så att släppa in solen. Dubbel spröjsade fönstren arbetar också mycket effektivt, både under vintern och sommaren. Se till att de fönstren är tätt förslutna, och naturligtvis bör väder-strippning alltid användas i den svala månader försegla samtliga öppna ytor som finns runt fönster eller dörrar.

Om du bygger ett nytt hus, vissa designelement kan också övervägas, t. ex. landskapsarkitektur. Strategiskt placerad träd kan bidra till att spara tusentals kronor på uppvärmning och nedkylning kostnader. Rörelsedetektorer både utanför och inuti kan också minska kostnaderna genom att automatiskt stänga av lamporna när ingen är runt. Förutom rörelsedetektorer, andra elektroniska styrsystem kan spara energi, exempelvis programmerbara timers och sensorer som automatiskt stängs av andra elektriska apparater när de inte används.

Strategisk placering och utformning, löpande underhåll, och några enkla gör-det-själv-åtgärder kan göra stor skillnad och spara hundratals dollar per år på energi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.