Hur kan jag få de flesta frukter från min Fruktträd?

När plantera fruktträd, mest trädgårdsmästare inte bara efter en ganska Förutom trädgården, de är också hoppas på en skörd av läcker frukt i år. Även fruktträd är helt underbara, ibland skördarna av frukt kan en besvikelse, speciellt under de första åren. Det finns några sätt att få ut det mesta av fruktträd, allt från plantering dem i den mest optimala platsen att korrekt beskärning. Fruktträd behöver uppmärksamhet frukt jämnt och väl, och de är inte lite underhåll träd ens i vår vildaste fantasi om trädgårdsmästaren vill få en allvarlig gröda.

Rätt växt placering börjar med sandig eller lerig jord. Fruktträd gillar inte tät jord tung i lera, och om marken inte är lämplig, bör det konditioneras före plantering. Jorden ska rinna bra, och det område där fruktträd planteras bör vara minimalt utsatta för vind. Fruktträd gillar att få minst sex timmar sol varje dag, så håll detta i åtanke när plantering dem, hålla fruktträd jämnt fördelade och ut ur skuggan av större träd.

Om möjligt, omfattning ute i trädgården på våren året innan plantering för att se var frost vanligaste formerna. Fickor av frost kan skada träd och avsevärt minska frukt avkastning. Därför rekommenderar många trädgårdsmästare plantera fruktträd på en sluttning, om möjligt, och bort från divots eller fickor i marken som kan frost över när resten av trädgården är fin. Vara medvetna om när plantera fruktträd som de flesta tar minst två år för att blomma och börja bär frukt. Fruktträd är en studie i tålamod, och de första åren är ett tillfälle att beskära för bästa trädform, gödsla träden, och upprätta dem så att när de börjar blomma, kommer de att producera en gröda av utmärkt frukt.

Kväve i marken kan leda till utveckling av alltför många blad och inte tillräckligt mycket frukt. Likaså la kväve sent på säsongen kan leda till sämre frukt kvalitet. En stor källa av gödselmedel är frisk kompost lager i marktäckning och om kycklingar eller andra fåglar får vandra i trädgården, kommer de att vända gödselmedlet, äta larver och småkryp, och göra lite gödsling av sina egna.

Rätt beskärning är också viktigt att vården av fruktträd. Äpplen, päron, körsbär och plommon alla tillverka sina högsta kvalitet och mest riklig frukt på två till tre år gammalt trä. När beskärning dessa träd, hålla detta i åtanke och se till att det finns ett stort antal äldre sporrar i trädet som knoppar kan bildas. Peaches dock växa på sporrar från året innan. Olika fruktträd föredrar trä i olika åldrar, och en tankeväckande beskäraren balanserar tillväxt och frukten på trädet för att få bästa avkastning.

Ibland, träd fram en rekordskörd av frukt, vilket verkar lovande men faktiskt läcker trädets energi och kommer att resultera i en mindre skörd nästa år, samt mindre och lägre kvalitet frukt i stötfångaren året. Odling av frukt som är för stora bör noga avlivas för att minska vikten som kan bryta grenar och fördela trädets energi på ett effektivt sätt. Pollinering är också viktigt för många arter av frukt, särskilt äpplen. Det bästa sättet att förbättra pollineringen är att hålla bin i trädgården, som kommer att pollinera dina fruktträd och ge smakrika honung i utbyte. Där biodling som inte är möjligt, några trädgårdsmästare transplantat flera äppelsorter på ett träd, hand pollinerar eller distribuera sötad vatten för att locka pollinerande insekter.

Alla dessa faktorer samverkar med väderförhållanden att påverka produktion av frukt. De viktigaste reglerna för att få ut mesta möjliga av dina fruktträd är kärlek, omsorg, eftertänksamma underhåll och tålamod. Fruktträd kan ge stora, pålitlig avkastning på över hundra år om välskött, lämna ett arv som kan ätas i generationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.