Hur Samordna jag blomma Färger i min trädgård?

När trädgårdsmästare talar om samordning blomma färger i sin trädgård de inte brukar betyda plantera olika blommor i matchande färger. I stället kräver samordning blomma färger i din trädgård valet av en rad olika blommor i kompletterande färger, ordnade med samma känsla av balans som man kan hitta i ett blomsterarrangemang. Oavsett om du har en medfödd känsla för färg och design när det gäller trädgårdar, kan du samordna fortfarande blomman färgerna i din trädgård med hjälp av ett färghjul och några enkla trick.

En genomsnittlig färghjul, de färger som möter varandra på motsatt sida av hjulet kallas kompletterande färger . Kompletterande färger som lila och gul, skulle fungera bra tillsammans om de väljs ut som blomman färger i en trädgård. Till exempel, lila penséer och gula tulpaner skulle gå bra tillsammans i en trädgård. På samma sätt eftersom orange och blå kompletterar färgerna är orange tiger liljor och blåklockor samordnas också blomma färger. Kompletterande blomma färger kan också balanseras genom att plantera små, vita blommor, som till exempel barnets andetag, daisies, eller hortensia, sporadiskt i hela trädgården.

Om du redan planterat en trädgård i slumpmässig blomma färger och du vill att den ska ha en mer drog-tillsammans utseende, kan du koordinera ett av din trädgård viktigaste blomma färger med trädgård tillbehör såsom en bänk , eller en sten. Tänk bara på att välja tillbehör i en fast, enhetlig färg, till exempel en blå stol ta fram det blå tulpaner i din trädgård-snarare än en mångfärgad tillbehör, t. ex. en trädgårdstomte eller fågelholk featuring flera konkurrerande färger. Om du inte hittar en trädgård tillbehör som redan matchar en av dina blommor, hitta rätt nyans av färg i affären och tillämpa en färglösa trädgård tillbehör, såsom en språngbräda eller terrakotta kruka.

Trots att samordna blomma färger är ett populärt ämne bland hem och entusiaster trädgård, det finns också andra typer av trädgårdar som stämmer blommor är populära. Dessa inkluderar älva trädgårdar och hemliga kopior trädgård, vilka ingår överväxta vildblommor i olika färger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.