Behöver jag verkligen rökdetektorer i mitt hus?

Rökdetektorer sparar liv och är mycket effektiva, förutsatt att de installeras och underhålls på lämpligt sätt. Rökdetektorer kan avsevärt minska antalet bränna dödsfall och skador, och kan vara ett av de enklaste och bästa sätt att ge dig och din familj en chans att undkomma en brand i ditt hem. Vad bra, kan kolmonoxid detektorer för vägg värmare, värmare utrymme och eldstäder också öka din familjs säkerhet.

Kanske några av de mest relevanta informationen om brandvarnare kommer från studier som utförts av Centers for Disease Control (CDC ) under 1990-talet. CDC studerade uppgifter som samlats in under flera år och drog slutsatsen att bränderna var den näst vanligaste dödsorsaken av skada bland barn. Enbart under 1996, dog 4035 människor från bostäder bränder, och för närvarande cirka 800 barn, över hälften under 5 år dör i bränder varje år.

Vad är kanske mest relevant utifrån de uppgifter som samlas in av CDC är att 66% av dödsfallen sker under 1996 skedde i hemmen utan att arbeta rökdetektorer. Detta föreslog CDC att brandvarnaren och eld program säkerhet skulle kunna rädda många liv, och till en mycket låg kostnad. Den genomsnittliga brandvarnare kostar ca 20-40 dollar (USD).

Som svar på dessa uppgifter började CDC-program i vissa städer där rökdetektorer och brandsäkerhet utbildning gjordes tillgängliga gratis för familjerna. Några av de mest intressanta uppgifter inträffade då CDC gav 912 gratis brandvarnare till familjer i Benton County, Mississippi under en ettårsperiod. Detta län hade tidigare ett av de högsta dödstalen på grund av brand i landet. Under året efter rökdetektorer gavs ut, det fanns inte en enda eld dödsfall. Detta program visar att det är förnuftigt att äga och underhålla brandvarnare i ett hem.

måste dock rökdetektorer bibehållas för att förbli effektivt. Varje våning i hemmet bör ha en brandvarnare, så att rök upptäckt kan förekomma på varje våning. Eftersom de flesta rökdetektorer är batteridrivna, måste batterierna bytas regelbundet, vanligen två gånger om året. "Ändra klockan, Byt batteriet" är en kampanj som påminner människor att byta batterier när du byter sina klockor för sommartid. Många moderna brandvarnare piper också eller kvittra om batteriet börjar ta slut.

brandkåren i hela USA rekommenderar också att ett försiktigt vakuum rökdetektorer minst ett par gånger om året. Detta kan hjälpa till att hålla brandvarnare från att gå av när det inte finns någon orsak. Även rökdetektorer kan varna en att brandfaran bör människor ha en testad plan för att evakuera sina hem om en brand inträffar. Utveckling av utrymningsvägar och strategier för en brand, och testa dem, är en mycket viktig aspekt att överleva en brand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.