Vilka typer av Blommande växter behöver lite vatten?

Många trädgårdsodlare försöka skapa trädgårdar med blommande växter som kräver lite vatten. Förutom att begära mindre arbete från trädgårdsmästaren, bidrar detta också till att bevara vatten, vilket är en utmärkt miljövård. I vissa regioner, städer anta vatten restriktioner under den torra månader av oro för vattenförsörjning. Upprättande av en trädgård med blommande växter som inte har höga vatten krav kommer att se till att trädgården förblir vackra och inbjudande under sommarmånaderna, även med minimal vatten.

Ett av de största problemen trädgårdsmästare ansikte med blommande växter som har låg vattning krav är tendensen att kela växterna för mycket. De flesta klarar torka växter föredrar att vattnas sällan och minimalt, och de har dåliga markförhållanden, även god dränering är nödvändig. Hög kvalitet kompost och kompost brukar slösas på blommande växter, liksom försök att bygga upp bördiga jorden. I de flesta fall växterna frodas bäst när det lämnas till stor del ensam.

Det finns ett brett utbud av blommande växter som trivs i låga vattenförhållanden. Trädgårdsmästare kan skapa en Southwestern trädgård med kaktusar och suckulenter, odla ett upplopp av färgglada blommor i olika former, storlekar och färger, eller skapa en modern version av en gammaldags trädgård med ett fåtal icke-konventionella blommor. Fantasin hos trädgårdsmästaren är den enda begränsningen.

Ett antal årliga blommor som klarar torka. Dessa blommor kan ibland vara smickrad att komma tillbaka igen, förutsatt att vintern är inte mycket frostigt, och de uppskattar skärs ned djupt i marken. Årlig blommande växter med lågt vatten behov är: kosmos, vintergröna, gazania, snap drake, alyssum, Kalifornien vallmo, Dahlberg daisies, petunior, statice, verbena, salvia, Globe Amaranth, fingerborgsblomma, dammiga Miller, ringblomma, krasse, zinnia, solrosor, pelargon, calendula och TUPPKAM.

Perenner återkommer år efter år om de är välskötta och vädret är tempererat. Några bra val av årliga blommande växter är: dag lilja, coneflowers, fetknopp, akleja, Shasta tusensköna, gerbera tusensköna, blåskägg, krysantemum, baby andedräkt, rölleka, salvia, lamm öron, Hosta, GULLRIS, bi balsam och svartögda susans . Många prydnadsgräs också perenner, och de kan lägga till färg och konsistens till en låg vatten trädgård.

Ett antal buskar eller buskar är också väl lämpade för lågt vatten trädgårdar. Många av dem har vackra, doftande blommor, och vissa av dem kan tränas till att klättra på vinstockar. Dessa växter är: Forsythia, fjärilsbuske, buxbom, kamelia, Dogwood, idegran, kaprifol, gardenia, jasmin, lavendel, liguster, pittosporum, azalea, falska orange, lila, blommande kvitten, och vinbär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.